Call of Duty: Modern Warfare III geeft fans hun geliefde gamemodus terug

Games Mark Hofman 1 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Vanaf woensdag 6 december kunnen Call of Duty-fans aan de slag met het eerste officiële seizoen van Modern Warfare III. Na flink wat negatieve berichten lijkt Activision iets goeds te willen doen. Een geliefde modus keert officieel terug.

Nadat we vorige maand zagen dat Call of Duty-fans alles behalve blij waren met Modern Warfare III, maar wel de verkeerde game de grond in stampten, is er wat mij betreft wel iets om blij mee te zijn. Het eerste seizoen van de game brengt ons met Gunfight een verloren game-modus die het spel keihard nodig heeft.

Call of Duty haalt bekende truc uit met Modern Warfare III

In 2019 wist Activision best wel wat Call of Duty-fans te shockeren door Modern Warfare als remaster uit te brengen. Om diezelfde fans over te halen en te overtuigen van de plannen, introduceerde ontwikkelaar Infinity Ward een modus genaamd Gunfight.

Spelers over de hele wereld waren gek op het concept: 2 tegen 2 gevechten met willekeurige wapens in verschillende rondes. Het was zelfs zo’n succes dat Activision hele toernooien in Call of Duty: Modern Warfare smeet.

Toen Modern Warfare II verscheen, was de populaire gamemodus echter nergens te bekennen. En ook in Modern Warfare III is Gunfight niet te vinden. De reden? Het is een makkelijke manier voor Activision om fans, halverwege de rit, toch een beetje tevreden te stellen.

Gelukkig voor ons zorgt de kritiek op Call of Duty: Modern Warfare III er echter voor dat het trucje eerder uit de kast wordt gehaald. Met het eerste seizoen krijgen we Gunfight, en daarmee dus een geliefde spelmodus, terug.

Dit levert seizoen 1 je in Call of Duty: Modern Warfare III op

Een seizoen in Call of Duty betekent simpelweg een aantal dingen: nieuwe wapens, nieuwe maps, nieuwe opdrachten, nieuwe operators en een nieuwe Battle Pass.

Niet alleen de multiplayer, maar ook Zombies en Warzone krijgen door het seizoen te maken met de wijzigingen.

Vanaf 6 december om 18:00 uur krijg je op dat gebied toegang tot het volgende:

Multiplayer krijgt vier nieuwe maps en meer

Call of Duty: Modern Warfare III krijgt op 6 december maar liefst vier nieuwe multiplayer-maps: Meat, Greece, Rio en Training Facility. Die een na laatste verschijnt halverwege het seizoen en die laatste is alleen beschikbaar in 2 tegen 2 gevechten.

Wat dat betreft kunnen we dus Gunfight weer verwelkomen in de first person shooter, wat bij veel fans echt voor veel vreugde zal gaan zorgen. Naast de nieuwe map keren ook vier andere arena’s terug in de game.

All or Nothing is de nieuwe spelmodi in de limited-time Vortex waarbij spelers een one-shot Ray Gun gebruiken. Dat in combinatie met CODMAS-evenementen en Ranked Play moeten ervoor zorgen dat de multiplayer weer iets frisser aanvoelt.

@wantnl

De beste games van 2023 ❤️ #starfield #hogwartslegacy #spiderman2 #playstation5 #xboxseriess #xboxseriesx #videogames #games #gamesnotiktok

♬ origineel geluid – WANT

Seizoen 1 geeft Zombies nieuwe verhaallijn

Modern Warfare III heeft, als ik eerlijk mag zijn, best wel een toffe zombie-modus. Dat er, met het eerste seizoen van Call of Duty, een nieuwe act wordt toegevoegd, valt alleen maar te prijzen. Een enorme poort in de Exclusion Zone zorgt voor vraagtekens en jij moet op onderzoek uit.

Daarnaast introduceert de update met de Dark Aether Rifts een nieuw labyrint dat teams uitdaagt om binnen de gegeven tijd een aantal doelen te voltooien. Je moet echter wel voldoende Sigils vinden om de Dark Aether vrij te spelen.

Daarbij dropt Modern Warfare III ook een nieuw Wonder Weapon, Warlord Dokkaebi en meer.

Modern Warfare III heeft invloed op Warzone

Wie Call of Duty voornamelijk speelt voor Warzone zit helemaal goed met deze update. Modern Warfare III oefent, met zijn bewegingen en mechanics, bijvoorbeeld ook zijn invloed uit op deze modus.

Call of Duty-fans krijgen vanaf 6 december geliefde modus terug in Modern Warfare III
(Afbeelding: Activision)

Daarnaast introduceert seizoen 1 de volgende grote map en is Urzikstan het speelveld dat voorzien wordt van veel nieuwe functies en updates. Ashika Island en Vondel blijven echter wel gewoon beschikbaar.

De nieuwe update maakt het mogelijk om horizontale ziplines en treinen te gebruiken, geeft je een nieuwe Gulag en is ook volledig in de stijl van CODMAS. Het leukste daaraan is het feit dat je Zombie Santa mag ontmoeten.

Lachen joh!

Deze Grand Theft Auto-games speel je vanaf deze maand gratis op…Netflix?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen