Dus, komt Call of Duty nu wel of niet naar Xbox Game Pass?

Games Lucas van de Wetering 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Microsoft wil de games van Activision op dag van release direct op Xbox en PC hebben. Hoe groot is de kans dat Call of Duty op de Xbox Game PAss komt?

Sinds oktober 2023 is Activision Blizzard onderdeel geworden van Microsoft. Het trok 75,4 miljard euro uit voor de overname. Activison Blizzard behoort nu tot Microsoft Gaming en is een zusterbedrijf van Xbox.

Sinds deze aankoop van Microsoft zijn er al vragen of Activision en Blizzard-games zoals Call of Duty en Diablo naar Xbox Game Pass zullen komen. Met recente uitspraken van Phil Spencer, hoofd van Xbox, lijkt de kans groot dat we deze games inderdaad op Game Pass gaan zien.

Call of Duty op Xbox Game Pass

In een recent interview met Gamefile liet Spencer weten dat hij nog steeds van plan is om first-party Xbox-games meteen bij release op Game Pass te zetten. Na de recente aankoop van Activision Blizzard, behoren deze games nu ook tot deze first-party games.

Verder zegt Spencer dat het plan is om het hele portfolio van Zenimax (Bethesda), Xbox Game Studios en Activion Blizzard op Game Pass te zetten. Hij heeft niet gezegd wanneer dit het plan is, alleen dat het ooit gaat gebeuren.

Call of Duty: xbox activision
(Afbeelding: Activision)

Wanneer gaat het echt gebeuren?

Nu blijft nog wel de vraag of Call of Duty ook daadwerkelijk naar Game Pass zal komen. Hier is vanuit Xbox zelf nog geen duidelijk antwoord op geweest.

De kans dat de Call of Duty-games beschikbaar komen op Game Pass is zeker groot. Dit is vooral te ondersteunen door de uitspraken van het hoofd van Xbox zelf, Phil Spencer.

Ook kunnen we de toekomstige toevoeging van World of Warcraft als een sprankje van hoop zien. De game is namelijk, net als Call of Duty, onderdeel van Activision Blizzard. Dus als titels als Diablo 4 en World of Warcraft naar Xbox Game Pass kan komen, is Call of Duty waarschijnlijk niet ver weg.

Veel fans kunnen niet wachten tot Call of Duty op Game Pass staat, vooral niet na de vermindering van Xbox exclusive games. De populaire shooter op Game Pass kan het  bedrijf zeker een enorme boost geven. Waarom lees je hieronder.

Deze exclusieve Xbox-games verkassen naar PlayStation 5 en Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen