Sabine Schults
Sabine Schults Pop-Culture 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Overname Activision geeft gamers hoop op comeback Xbox 360-parel

Menig Xbox-fan zit op het puntje van de stoel in afwachting op een comeback van een heuse Xbox 360-parel. Als de overname van Activision door Microsoft wordt afgerond, zou het zomaar kunnen dat deze wens uitkomt.

Nu Microsoft steeds dichter bij de overname van Activision lijkt te zijn (de techgigant won recent een rechtszaak van de FTC), is het mogelijk dat gamers in de toekomst aan de slag kunnen met de Xbox 360-game Wolfenstein uit 2009.

Comeback van oudere Xbox 360-games?

Nieuwe Call of Duty-games zullen pas op zijn vroegst in 2025 vanaf dag één van release naar Xbox Game Pass komen, maar de overname van Activision door Microsoft opent ook de deuren voor oudere Activision-games op het platform. Zo kan Wolfenstein (2009) zomaar zijn opwachting maken.

Wolfenstein werd ontwikkeld door Raven Software (onderdeel van Activision) en uitgegeven door Activision en id Software (onderdeel van ZeniMax, wat in 2020 werd overgenomen door Microsoft).

Nu Microsoft binnenkort Activision onder zijn dak heeft (en ook al over ZeniMax beschikt), zou het vreemd zijn als de techgigant Wolfenstein niet technisch speelbaar zou kunnen maken voor de nieuwere generatie Xbox-consoles.

Staat niet geschreven in steen

Hoewel het waarschijnlijk technisch mogelijk is, is het nog niet zeker dat Microsoft dit ook zal doen. Het is namelijk al even geleden dat het bedrijf backwards compatible games toevoegde voor de Xbox Series X en S.

Wolfenstein
(Afbeelding: Activision)

Bovendien heeft de game gemixte recensies ontvangen ten tijde van release. Daarnaast wordt de game overschaduwd door de verschillende de Wolfenstein-titels van ontwikkelaar MachineGames. Het kan zijn dat er simpelweg niet genoeg vraag is naar de comeback van de uitvoering uit 2009.

Toch is de game een welkome toevoeging aan het aanbod van games dat speelbaar is op de Xbox Series X en S. Een groter aanbod aan games, kunnen we immers alleen maar toejuichen. Wolfenstein is nu immers enkel beschikbaar voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Hoe AI games op je PlayStation 5 of Xbox Series X beter kan maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!