Google Chrome en Safari krijgen geduchte concurrent op iPhone

Apps Jeroen Kraak 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Naast Google Chrome, Safari, Firefox en Microsoft Edge komt er nu een nieuwe browser naar iPhone en Mac. Eentje die weleens een grote verrassing kan worden. Maak kennis met Arc.

Een browser bepaalt jouw hele internetbeleving. Veel mensen zweren bij Google Chrome, terwijl Apple-gebruikers vaak kiezen voor Safari op hun iPhone en Mac. Die laatste groep heeft er nu een nieuwe keuze bij met Arc.

Arc is de nieuwe concurrent voor Google Chrome en Safari

Arc wordt gemaakt door The Browser Company, die daar al een tijd mee bezig is. De browser, die een concurrent moet worden voor Safari, bevond zich lange tijd in de betafase. Hierdoor was er een wachtlijst voor mensen die de browser wilden proberen.

Nu kan iedereen Arc gebruiken, want de makers zijn eindelijk bij versie 1.0 aangekomen. Dat betekent dat de browser nu echt een volwaardig alternatief is voor Google Chrome en Safari, en dat iedereen het meteen kan downloaden zonder te wachten. Tenminste, als je een iPhone of Mac hebt.

Het bijzondere aan Arc is dat het surfen over het internet op een compleet nieuwe manier aanpakt. Je bezoekt niet alleen websites, maar de browser geeft je ook allerlei tools. Zo kun je heel simpel notities maken, werk je met anderen samen en kun je pagina’s die je bezoekt zelfs een heel ander uiterlijk geven.

Alleen nog op iPhone en Mac

Net zoals Google Chrome draait Arc op de Chromium-engine. Je kunt dus, net zoals je van de browser van Google gewend bent, tig tabbladen openen zonder dat het ten koste gaat van de snelheid.

Tot nu toe is Arc alleen beschikbaar voor iPhone en Mac. Later hoopt de Google Chrome en Safari-concurrent ook een versie voor Windows gereed te hebben. Wanneer Android aan de beurt is, is nog wachten. The Browser Company heeft daar nog geen uitspraak over gedaan.

Wil je Arc gebruiken in plaats van Google Chrome of Safari? Dan kun je ‘m downloaden via deze link. Daarnaast is Arc ook terug te vinden in de App Store. Hij is helemaal gratis.

Geliefde Android-functie weet z’n weg naar Google Chrome te vinden

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen