Call of Duty: Vanguard’s beta al geplaagd door cheaters

Games Jelle van Es 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekend werd de tweede beta gehouden voor Call of Duty: Vanguard. Waar de beta vorige week alleen beschikbaar was voor hen met een PlayStation-spelcomputer, daar konden nu ook gamers met een ander platform genieten van de game.

En daar zitten ook gamers bij die Call of Duty: Vanguard op de pc spelen. Daar kun je dan via crossplay tegenover komen te staan. Dat is fijn wanneer je vriend of vriendin de game op de pc speelt. Maar dit weekend werd ook duidelijk dat op die manier cheaters lekker los kunnen gaan.

Cheaters in Call of Duty: Vanguard

En dat is toch wel pijnlijk, want de makers van Call of Duty: Vanguard hebben van te voren laten weten te werken met nieuwe tools die moet voorkomen dat gamers makkelijk kunnen cheaten. Als dan bij de eerste keer dat je het kunt spelen blijkt dat het redelijk vaak voorkomt, dan heb je als ontwikkelaar een probleem. En als gamer is het natuurlijk funest als je tijdens een potje op zo’n manier vreselijk wordt afgemaakt. Dat haalt alle lol uit de game. Hieronder twee video’s zoals die op Twitter gedeeld zijn.

Nu is het natuurlijk wel de vraag hoeveel gamers dit doen in Call of Duty: Vanguard en hoe lang het duurt voordat zo’n speler geband wordt. Dat neemt echter niet weg dat het behoorlijk pijnlijk is. Aan de andere kant zou je kunnen zeggen dat dit ook getest kan worden in de beta en nu dus blijkt dat de software die dit moet voorkomen niet goed werkt. En er op die manier dus nog heel wat werk aan de winkel is.

Aanhoudende problemen in Warzone

Naast dat dit vervelend is in Call of Duty: Vanguard, is het nog altijd zo dat Warzone regelmatig geteisterd wordt door mensen die vals spelen. Na al die jaren gebeurt het nog altijd vaak dat de game niet lekker gaat, omdat je door een cheater op een bizarre afstand wordt neergeknald.

Call of Duty: Warzone krijgt compleet nieuwe map (en zo ziet hij eruit)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen