Is Call of Duty: Warzone Mobile op je oude Android of iPhone te spelen?

Apps Jeroen Kraak 21 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten


Het is al een lange tijd mogelijk om Call of Duty Mobile op je smartphone te spelen, maar nu komt daar ook Warzone bij. Kan je oude iPhone of Android dit wel aan?

Call of Duty Mobile is voor veel mensen een echte favoriet op iPhone of Android. Het zorgt ervoor dat je onderweg in de trein of tijdens de pauze op je werk snel een potje kan spelen.

Tot nu was Call of Duty: Warzone Mobile beschikbaar als een beperkte release. Nu wordt de hele versie wereldwijd gereleaset voor Android en iPhone. Op het moment van schrijven is de game nog niet beschikbaar in de App Store, maar mogelijk gebeurt dat later vandaag alsnog. Maar kan je met je oude toestel de game wel spelen, of slaat die juist op tilt?

Call of Duty: Warzone Mobile op Android en iPhone

Call of Duty: Warzone Mobile is in sommige landen al te downloaden voor iPhone en Android. De game heeft een grootte van ongeveer 1,5 GB, wat dus vrij groot is. Je doet er dan ook verstandig aan om te downloaden via wifi. Dat is dus minder dan de 2,9 GB die de basisversie al kost aan schijfruimte.

Deze 1,5 GB geeft je een soort basisbeelden. Terwijl je speelt wordt er op de achtergrond een betere kwaliteit gedownload. De beelden in Call of Duty: Warzone Mobile kunnen er in het begin dus nog een beetje ruw uitzien.

Als je speelt kan je uit vijf verschillende instellingen kiezen voor de graphics: min, low, mid, high en peak. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen tussen batterijduur of framerate. Het is ook mogelijk om een maximum aantal frames per seconde in te stellen.

Tot nu is peak alleen beschikbaar voor de iPhone 15 Pro en iPads met een M1-chip of nieuwer. Voor alle andere toestellen (waaronder dus Android) is het maximum high.

De minimumeisen voor iPhone en Android-toestellen

Goed, dat zijn dus de maximum graphics, maar hoe zit het met de mimimum eisen om Call of Duty: Warzone Mobile te spelen? Bij Android-toestellen heb je minimaal 4GB Ram nodig en een Adreno 618 GPU. Dat is dus een Snapdragon 720 G en later. Die 720G zat bijvoorbeeld in midrange Samsungs in 2020. Zelfs als je dus geen vlaggenschip hebt die iets ouder is, kan je de game gewoon spelen.

Als je speelt op een iPhone moet deze minimaal draaien op iOS 16 of beter. Daarnaast heb je 3GB RAM of meer nodig. Je kan hem dus nog op vrij oude toestellen spelen.

Terug naar Verdansk met Call of Duty: Warzone Mobile

Heb je de game geïnstalleerd? Dan kan je Call of Duty: Warzone spelen op je Android en iPhone. Zowel Verdansk als Rebirth Island zijn beschikbaar, waar je met 120 man tegelijk speelt. Ook zijn de Multiplayer maps Shipment, Shoot House en Scrapyard beschikbaar.

Het fijne aan Call of Duty: Warzone Mobile is dat je de progressie op je PlayStation 5, Xbox Series S/X en PC gewoon meeneemt naar je Android-toestel of iPhone. Je blijft dus gewoon doorlevelen wat een extra reden is om op je smartphone te blijven spelen.

Wordt The Finals de nieuwe Call of Duty: Warzone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen