Monopoly Go zet iconische PlayStation 5-titel in het niets met krankzinnig budget

Apps Lucas van de Wetering 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De mobiele game Monopoly Go heeft meer budget gestoken in de marketing van de app dan wat de ontwikkelingskosten waren van gigantische games zoals Spider-Man 2.

Mobiele games zijn altijd al populair geweest, voor een goede reden. Je hebt je smartphone altijd bij je, het is perfect voor als je even verveeld bent. Het populaire bordspel Monopoly zag de mobiele game-markt ook als een kans en bracht Monopoly Go uit.

Misschien heb je nog nooit van de mobiele game gehoord maar de kans is groot dat je iemand kent die het spel wel speelt. De game is immens populair, met meer dan 10 miljoen dagelijkse spelers. Maar om dit te bereiken heeft het marketingsteam ook wel redelijk veel geld erin gestoken.

Monopoly Go was duurder dan Spider-Man 2

Het multiplayer mobiele bordspel Monopoly Go kwam uit op 11 april 2023. Sinds die tijd heeft het spel meer dan 2 miljard dollar opgebracht en is het vaker dan 100 miljoen keer gedownload. Maar deze populariteit was zeker weten niet gratis.

Scopely, de makers van Monopoly Go, heeft bijna 500 miljoen dollar uitgegeven aan marketing alleen. Dus dan worden kosten voor de game zelf nog niet eens meegerekend. Om dit in verhouding te zetten. Dit is veel meer dan Sony heeft uitgegeven aan gigantische games zoals Spider-Man 2 en The Last Of Us Part II.

Mobiele games zijn niet goedkoop

Maar het is niet eens alsof de marketing van Monopoly Go meer was dan de marketing van Spider-Man 2. We hebben het hier over de complete uitgaven van de populaire superhelden-game. Voor de maak van Spider-Man 2 is ongeveer 300 miljoen uitgegeven, en hierbij waren ze al over budget.

Dit is maar weer een goede reminder dat het maken van mobiele games niet zo goedkoop is als soms wordt gedacht. Maar het is niet alleen duur, ook gewoon super lastig. Mobiele game-studio’s moeten een manier vinden om mensen dag na dag terug te laten komen. En dat kan nog best een uitdaging zijn. Marketing kan hierbij een grote rol spelen, wat Monopoly Go dus heeft laten zien met dit gigantenbedrag.

Cowboy gaat buiten de gebaande paden met nieuwe elektrische fiets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen