Android: 5 geweldige games die rechtstreeks van de console afkomen

Games Sam Dille 30 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

De Google Play Store zit vol kwalitatieve Android-games die rechtstreeks van consoles komen. Dat is natuurlijk positief, maar wel lastig om helemaal door te spitten. Gelukkig heeft WANT het werk al voor je gedaan.

Houd er rekening mee dat dit een lijst met de beste Android-ondersteuning is. Dat betekent dat de kwaliteit van de mobiele versie zwaarder weegt dan de game-ervaring. Niet elke game vertaalt zich immers goed naar de mobiele ruimte en sommige ontwikkelaars slagen waar anderen falen. Deze vijf games hebben de test doorstaan.

5 console-games die een vlekkeloze overstap naar Android maakten

Onze lijst bevat games uit verschillende genres en er is voor zowel beginners als gevorderde gamers iets te vinden. De meeste games uit het rijtje kosten geld of hebben een betaalde versie. Hoewel dat natuurlijk niet ideaal is, is het als je het geld hebt een waardevolle investering. Zit er wat voor jou tussen?

1. Call of Duty voor Android

Call of Duty, de ultieme first-person shooter, is erin geslaagd om een feilloze overstap te maken naar Android. Alle actie die je van Call of Duty verwacht, is opnieuw ontworpen voor optimalisatie op mobiele apparaten en is nu dus allemaal binnen handbereik. Met onder andere battle royale-, 5v5 deathmatch-, sniper versus sniper-modi, is COD mobile niet voor niets aan zijn 10e seizoen toe. De touchscreen-besturing werkt prima, maar voor de beste game-ervaring raden we je toch een Bluetooth-controller aan te sluiten. Je hebt zelfs de mogelijkheid om aan te passen welke delen van de game je wilt installeren, zodat je niet de volledige bestandsgrootte hoeft te gebruiken.

Download Call of Duty voor Android hier

2. Castlevania: Symphony of the Night

Castlevania wist het concept van louter platforming te overstijgen en klom op naar een soort eigen subgenre. Ook de Android-versie stelt niet teleur. Het enige minpuntje dat we konden vinden is de aanraakbediening. De verschillende bedieningselementen zitten namelijk vrij dicht op elkaar. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door gebruik te maken van een Bluetooth-controller.

Voor slechts 3 euro krijg je toegang tot de hele game zonder microtransacties, opties voor Engelse of Japanse voice-acting (plus ondertiteling in een hoop talen), controllerondersteuning en een stabiele framerate.

Download Castlevania: Symphony of the Night hier

3. Chrono Trigger

Chrono Trigger is een spel dat je gespeeld moet hebben als je fan bent van Japanese Role Playing. De game heeft memorabele verhalen, charmante en gedenkwaardige personages, een fantastische wereld en natuurlijk een strategische en boeiende gameplay met een hoge replay value. De Android-variant brengt dit legendarische spel in handen van spelers die er anders misschien nooit toegang toe hadden gehad.

De poort is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, dus verwacht geen directe één-op-één kopie van het originee. De graphics zijn namelijk iets gladder en de audio is opgeschoond voor moderne gamers. De bedieningselementen op het scherm zijn behoorlijk, maar we geven ook bij deze game de voorkeur aan controllerondersteuning. Chrono Trigger behoort ongetwijfeld tot de giganten van het JRPG-genre, dus als je de game nog nooit gespeeld hebt dan is dit je kans. Voor 9,99 euro is de game voor jou!

Download Chrono Trigger hier

4. Dead Cells voor Android

Als je onder een steen hebt geleefd en de hype hebt gemist: Dead Cells is een side-scrolling actiegame die in de voetsporen treedt van de Soulsborne-traditie met een indrukwekkende moeilijkheidsgraad. Ja je leest het goed, de game is niet geschikt voor spelers die snel gefrustreerd raken. Er zijn veel verschillende speelstijlen die je kunt verkennen in Dead Cells, die je allemaal moet inzetten om de krachtige bosses te verslaan.

De Android-versie van Dead Cells is volledig geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en valt op door solide touchscreen-bedieningselementen. Bovendien is het spel voorzien van een geweldige soundtrack en prachtige graphics. De game kost je 8,99 euro, maar is meer dan de moeite waard.

Download Dead Cells voor Android hier

5. Gorogoa

We sluiten de lijst af met een wat rustigere game. Want Gorogoa is de ideale game voor puzzeljunkies. Gorogoa is een fascinerend puzzelspel dat bestaat uit adembenemend visuals en vraagt je om verschillende panelen op unieke manieren te herschikken en te combineren om puzzels op te lossen. Naast de geweldige visuele presentaties, vertelt de game met deze illustraties een dieper verhaal.

De hypervisuele focus maakt Gorgoa echter een must-have voor Android, omdat de bedieningselementen zijn aangepast naar mobiel gebruik. Je speelt het spel alleen iets sneller uit dan de andere Android-games in deze lijst, maar dat mag de pret niet drukken. Ben je dus op zoek naar een puzzelspel van hoge kwaliteit, zoek dan niet verder.

Download Gorogoa hier

Vijf geniale tips om het meeste uit je Samsung Galaxy S22 te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen