Vijf geniale tips om het meeste uit je Samsung Galaxy S22 te halen

Smartphones Sam Dille 17 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Je hebt net een gloednieuwe Samsung Galaxy S22. Hartstikke leuk, maar waarschijnlijk weet je nog niet alles over de geweldige smartphone. Er valt namelijk een stuk meer uit het apparaat te halen dan je op het eerste oog denkt.

De Samsung Galaxy S22 heeft niet alleen een prachtig scherm met strakke prestaties, maar biedt ook een ongelooflijk software-ecosysteem met veel aanpassingsmogelijkheden. Het kan daarom geen kwaad om eens te kijken naar welke opties je hebt met deze smartphone.

Maak de Samsung Galaxy S22 nog beter met hulp van deze tips

Ontdek hoe je het meeste uit je glanzende nieuwe telefoon haalt met hulp van onze tips. Geen zorgen, ook voor digibeten zijn deze opties makkelijk in te stellen.

1. Schakel Bixby-routines in

Routines zijn niet nieuw voor de Galaxy S22. Maar als je ze nog niet eerder hebt geprobeerd, is dit het geschikte moment. Ze worden automatisch geactiveerd en maken je online leven een stuk makkelijker. De routines van Samsung stel je makkelijk in door naar de SmartThings-instellingen te navigeren en op de categorie ‘automatiseringen’ te klikken. Hier vind je verschillende opties onder elkaar. De Going Out-routine is een geweldige om mee te beginnen. Met de feature kun je jouw SmartThings-apparaten instellen om uit te schakelen of te dimmen zodra je van huis gaat.

Bixby-routines
Schakel dit paneel in (Afbeelding: Android Police/Bewerking: WANT)

2. Personaliseer de accentkleur van jouw Samsung Galaxy S22

Wil je dat jouw Galaxy S22 er nog beter gaat uitzien? Pas dan de kleuren van het startscherm aan. Samsung geeft je de optie om te kiezen uit verschillende kleurenpaletten die worden doorgevoerd in de achtergrond en enkele pictogrammen. De optie zorgt voor een strakke en consistente uitstraling binnen een paar klikken. Houd allereerst je vinger ingedrukt op het startscherm en kies ‘achtergrond en stijl’. Tik vervolgens op het kleurenpalet en maak en kies een kleurencombinatie die je mooi vindt.

Accentkleur Samsung Galaxy S22
Zo pas je de accent kleur aan van jouw smartphone (Afbeelding: Android Police/Bewerking: WANT)

3. Verander de schikking van het paneel Snelle instellingen

Je bent vast bekend met de snelle instellingen van Samsung. Voor wie het nog niet wist: snelle instellingen is een paneel dat je uitvouwt door naar onder te swipen. De feature maakt het mogelijk om via pictogrammen makkelijk en snel verschillende opties aan en uit te schakelen. Het nadeel van deze functie is dat er geen plek is voor alle instellingen, dus de kans is groot dat je iets mist. Gelukkig kun je dit makkelijk aanpassen. Open eerst de snelle instellingen en klik op het plus-pictogram. Er verschijnt een paneel met beschikbare pictogrammen. Sleep het pictogram naar wens naar de snelle instellingen en klik op ‘gereed’. Het is ook mogelijk om instellingen die al in het snelle paneel staan te verwijderen door ze terug te swipen.

4. Maak gebruik van Edge panels

De Edge Panels bestaan al sinds de Samsung Galaxy S6 Edge, maar zijn sindsdien enorm verbeterd. De functie loopt niet langer over in de afgebogen rand, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken over een vervormde pictogrammen. Desondanks hebben veel gebruikers de neiging om het Edge-paneel te verwaarlozen. Het kan zeker geen kwaad om de functie eens uit te proberen. Dankzij Edge Panels, kun je naar je favoriete apps navigeren zonder dat je het startscherm hoeft te openen. Er zijn ook een aantal andere heerlijke Edge-functies, waaronder een lijst met sneltoetsen voor veelgebruikte contacten en Smart select voor het maken van screenshots of GIF’s.

Check hier de verschillende Edge-opties 

5. Houd het scherm zo lang mogelijk aan

Bij het lezen van eBooks of het kijken van een film is het laatste wat je wil dat het scherm onverwacht uitvalt. Daar heeft Samsung iets op bedacht. Met hulp van de functie ‘scherm aan tijdens weergeven’ blijft het scherm altijd aan, zolang je naar het scherm kijkt. De functie detecteert namelijk via de frontcamera je gezicht en schakelt het scherm uit als je klaar bent met kijken. Je stelt de functie in door te navigeren naar ‘geavanceerde functies’. Selecteer vervolgens ‘bewegingen en gebaren’ en schakel de optie ‘scherm aan tijdens weergeven’ in. Let op: de functie is een geweldige uitkomst, maar is niet de heel voordelig voor je batterij. Je batterij zal waarschijnlijk sneller leeglopen en op lange termijn minder verzwakken. Gebruik scherm aan tijdens weergeven dus gematigd.

Goedkope smartphone nodig? Deze 5 Samsung-toestellen zijn de shit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen