Nothing Phone (1) geeft gebruikers problemen met het scherm

Tech Wesley Akkerman 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vroege kopers van de Nothing Phone (1) lopen nu al tegen problemen aan met het toestel, voornamelijk met het scherm van het apparaat. De problemen zijn daardoor goed zichtbaar, waardoor je er als gebruiker niet echt omheen kunt. Als je een early adopter bent, dan krijg je hier nou eenmaal mee te maken.

Maar dat is wel wat je verdient, als we oprichter Carl Pei mogen geloven. Je bent nou eenmaal één van de eerste kopers van het toestel, en bent daarmee één van de gelukkigen die het toestel buiten het bedrijf om mag testen. Hoe leuk is dat? Zo komen allerlei problemen aan het bod, zoals gekke kleuren en dode pixels.

Nothing Phone (1) kent nu al problemen

Zo melden enkele gebruikers dat ze een groene gloed op het scherm tegenkomen. De persoon, uit India, die hier melding van maakt, laat weten een vervangend model te hebben gekregen. Maar ook die variant heeft last van dezelfde groene gloed. Dat is toch echt heel jammer voor zo’n telefoon met een hype eromheen.

Ook op Reddit zijn er mensen die hier last van hebben. Het is ook niet zo dat de groene tint subtiel is, of iets dergelijks. In een andere tweet is de tint duidelijk zichtbaar, wat de ervaring grof en negatief beïnvloedt. Het is niet duidelijk of Nothing Phone (1)-eigenaars een verlossende update kunnen verwachten.

Dode pixels bij de selfiecamera

En dan hebben we nog een ander probleem: dode pixels bij de selfiecamera. Die verschenen na ongeveer drie uur gebruik. Dit is geen reviewunit, maar een echt retailmodel. Daardoor leeft nu het idee dat meerdere Nothing Phone (1)-modellen last kunnen hebben van die dode pixels rondom de camera aan de voorkant.

Momenteel is niet duidelijk of de problemen door de hardware of software veroorzaakt worden. Daarom is ook niet bekend of er een update verschijnt of dat elke, waardige consument zijn of haar toestel kan omruilen. Tot slot is niet echt duidelijk of de problemen breed aanwezig zijn, omdat het toestel natuurlijk net uit is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter (1)RedditTwitter (2)Twitter (3)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen