Call Of Duty: Warzone krijgt Verdansk-map door technisch probleem niet terug

Games Jelle van Es 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je Call of Duty: Warzone al een hele tijd speelt, dan heb je waarschijnlijk wel goede herinneringen aan Verdansk, de originele map van de game. Die is met de komst van Vanguard vervangen door de map Caldera.

Mocht je ooit de hoop hebben dat Vanguard terugkeert in Call of Duty: Warzone, dan hebben we helaas slecht nieuws. Volgens Josh Bridge, die als creative lead bij Raven Software werkt, gaat dat door een technisch probleem niet snel gebeuren.

Call Of Duty: Warzone krijgt geen Verdansk

Tijdens een stream zou hij zich uitgesproken hebben over de map Verdansk in Call of Duty: Warzone. Dat is weer opgepikt door website CharlieIntel. Bridge zou gezegd hebben dat hij en het team heel graag de map terugbrengt in de game. Maar dat er dus een technisch probleem is. De install en reinstall bestandsgroottes zouden namelijk bizar groot gaan worden. En dat is nu eigenlijk al een probleem. Als je dan een extra map er bij zou gooien, dan wordt het helemaal een aanslag op je hardeschijf. Het alternatief zou dan zijn om Caldera in te ruilen voor Verdansk, maar dan zou je de game opnieuw moeten downloaden.

Call of Duty Warzone Pacific
De nieuwe map (Afbeelding: Activision)

En elke keer als de maker zo’n stap wil zetten, dan zou dat als gevolg hebben dat spelers de game de rug toekeren. Dus een verandering als deze in Call of Duty: Warzone zou dus betekenen voor de ontwikkelaar dat er minder gamers de game spelen. Men zou niet bereid zijn om tijd te verspillen door de game te downloaden. En minder gamers betekent dus dat er minder inkomsten zijn. Dat wil het bedrijf uiteraard niet. Dus wat dat betreft is de kans klein dat de map ooit terugkomt.

Wellicht in het vervolg

Toch zou er nog een optie zijn. Op dit moment wordt er gewerkt aan Call of Duty: Warzone 2. De game zou eind dit jaar moeten gaan uitkomen en de huidige game moeten vervangen. Met de nieuwe titel zou het kunnen dat er ook technische verbeteringen komen en je uiteindelijk minder ruimte nodig hebt om de game te downloaden. En daardoor zou zo’n map-combinatie wel tot de mogelijkheden behoren.

Speel dit weekend Far Cry 6 helemaal gratis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen