Waarom Candy Crush spelen op het werk eigenlijk heel gezond is

Games Sam Dille 11 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Candy Crush Saga onderzocht waarom zoveel mensen de game spelen. Ze kwamen erachter dat veel mensen de app gebruiken tijdens het werken. En dat heeft een belangrijke reden.

De game is al jaren een fenomeen onder iPhone- en Android-gebruikers. Candy Crush heeft bijvoorbeeld altijd een hoge plek tussen de meest gedownloade apps in de Play Store van Google. Hoewel er ook genoeg andere apps zijn die je daar echt even moet checken.

Hoeveel mensen spelen nou echt Candy Crush op de werkvloer?

Uit het onderzoek, uitgevoerd door moederbedrijf King, bleek dat meer dan tweederde (69%) van de Britse kantoormedewerkers tijdens werkuren games zoals Candy Crush op hun telefoon speelt. Ongeveer 34 procent van deze mensen zegt dat het helpt bij het heroriënteren of ontstressen.

Toch is 70 procent van de werknemers bang voor wat hun baas ervan vindt. Ze zijn bijvoorbeeld angstig dat hun werkgever ze op het matje roept of zelf ontslaat. Eigenlijk is die angst nergens voor nodig. Gamen op de werkvloer kan een hele goede invloed hebben op de rest van de werkdag.

Hoe helpt gamen bij de productiviteit?

Het is algemeen bekend dat regelmatige pauzes gunstig zijn voor de productiviteit. Een moment met iets anders bezig zijn, zorgt voor meer energie en een frisse blik. Die tijd kun je dus prima benutten met een level van Candy Crush.

Candy Crush spelen op werk
Nog even een leveltje spelen. (Afbeelding: King)

Maar volgens het onderzoek van King slagen maar weinig werknemers erin om hun pauze ten volle te benutten. Slechts 37 procent van de Britse kantoormedewerkers neemt regelmatig pauzes, waarbij maar 59 procent een volledige lunchpauze neemt. 80 procent neemt zelfs ‘geheime’ pauzes in de keuken, toilet of een vergaderruimte om snel te resetten.

Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is om tien keer per dag op Candy Crush te zitten, benadrukt de studie van King zeker de noodzaak voor werknemers om meer pauze te krijgen. Op die manier kunnen ze sneller en effectiever werken.

Op zoek naar een leuke game? Probeer Netflix!

Heb je Candy Crush uitgespeeld, of ben je toe aan iets nieuws? Misschien moet je dan even een kijkje nemen op Netflix. De streamingdienst heeft naast een groot aanbod films en series, ook een aantal geweldige spellen. Je kunt de games daar gratis spelen.

Wij maakten een selectie van de games die de moeite waard zijn om eens te proberen. Je kunt ze spelen op Android, iPhone en zelfs op je televisie. Je vindt ze allemaal in het onderstaand artikel.

De beste gratis games die je op dit moment op Netflix speelt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen