CarPlay: Toyota zet de hakken in het zand

Apple rmens 23 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Een flinke tegenvaller voor Apple. Toyota, de grootste autofabrikant ter wereld, zet de hakken in het zand wat CarPlay betreft. Ondanks dat de Japanse autofabrikant als een van de eerste merken aankondigde met Apple in zee te gaan, lijken die plannen veranderd.

In een interview met The New York Times zegt de fabrikant voorlopig zijn eigen, gesloten EnTune-systeem te blijven leveren. Toyota heeft wel met Apple en Google gesproken over een partnerschap, maar CarPlay en Android Auto zijn voorlopig niet welkom op het dashboard.

De berichtgeving gaat over in de VS leverbare auto’s, maar gezien de trage adoptie van CarPlay en Siri is ook in Europa niet veel te verwachten. Eerder zei Toyota nog dat in 2015 de eerste CarPlay-auto’s van de band zouden rollen. Dat bericht werd echter snel teruggetrokken.

De uiterst moderne interface van Toyota’s Entune-systeem.

Andere autofabrikanten lijken ook geen haast te hebben met het uitrollen van CarPlay, maar hebben in ieder geval wat aangekondigd. Zo gaat Volkswagen nog dit jaar CarPlay en Android Auto ondersteunen in nieuwe modellen. Dat geldt ook voor Audi, Volvo en Honda.

Geen zin om te wachten? Pioneer, Kenwood, Parrot en Alpine hebben al inbouwsystemen beschikbaar of aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen