CES 2022: deze kraan is dusdanig slim dat hij niet eens een knop heeft

Smart Home Jelle van Es 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de CES 2022 worden er verschillende gadgets aangekondigd. Sommigen daarvan kun je binnen een half jaar aanschaffen en mee losgaan, terwijl anderen meer een beetje toekomstmuziek zijn. In die laatste categorie heb je deze slimme kraan.

Het gaat om de Moen Smart Faucet die werkt met Motion Control. Dat betekent dus dat deze kraan geen traditionele knop nodig heeft waarmee je hem aan of uitzet. Je moet nu met je handen gaan wapperen.

De slimme kraan die werkt met motion control

Mocht je dat echt helemaal niks vinden, dan is er nog wel de mogelijkheid om hem te bestellen met knop, maar dan mis je wel een beetje het unieke van de kraan. Dat is het beetje hetzelfde als wanneer je een nieuwe smartphone koopt, maar je de mogelijkheid hebt om hem te bestellen met een draaiknop zoals je die in de jaren zeventig en tachtig had op je vaste telefoon. Met de Moen Smart Faucet gebruik je de motion controls om hem aan te zetten of aan te geven of je gebruik wil maken van warm of koud water. Uiteraard is het geheel ook te koppelen aan je smartphone. Op die manier kun je standaardinstellingen bepalen en verschillende settings aanpassen op de handbewegingen die je maakt.

Zie jij knoppen? (Afbeelding: Moen)

Mocht je last hebben van je handen en kun je ze niet zo goed laten wapperen, dan is er nog geen man overboord. Deze slimme kraan werkt ook met voice control. Door middel van Amazon Alexa of Google Assistant kun je dan naar de kraan schreeuwen wanneer je water nodig hebt. Bijkomend voordeel is dat je kunt instellen hoeveel milliliter water je nodig hebt voor het bakken van een taart of er kokend heet water uit te laten komen.

Nog even wachten

Als er plannen zijn om de keuken te verbouwen en je alles modern wil maken, dan moet je nog even wachten. Deze Moen Smart Faucet kraan komt in april van dit jaar in de Verenigde Staten op de markt en kost dan minimaal 675 dollar. Dat kan oplopen wanneer je gebruik wil maken van bepaalde features.

Poetsen in stijl: Oral-B introduceert drie nieuwe iO-borstels voor je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen