CES 2023: elektrische kinderwagen kost 3800 dollar (en duwen moet je zelf…)

Tech Dennis Mons 6 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Ken het je idee van die koffers die als een loopse teef achter je aan rolt op een vliegveld? Of ken je het concept van een zelfrijdende auto? Een soortgelijke uitvinding is nu gepresenteerd op CES 2023 in de vorm van een elektrische kinderwagen. WANT-redacteur Dennis Mons heeft wat vraagtekens.

Zelf ben ik geen ouder. En ik heb dan ook geen idee hoe het is om een kinderwagen voort te duwen, hoewel ik de gemakken ervan inzie om ook wat kratten bier en wat zakken kattengrind erop te droppen. Lijkt me dan wel zwaar worden. Een elektrische kinderwagen lijkt dan ook de oplossing.

Elektrische kinderwagen is dé baby-oplossing van CES 2023

Gelukkig is er het bedrijf GlüxKind dat een kinderwagen heeft ontwikkeld met een elektrische motor. De Ella is het product van Anne Hunger en Kevin Huang, een stel dat teleurgesteld was toen ze naar een kinderwagen zochten voor hun eigen dochter.

GluxKind kinderwagen CES 2023
(Afbeelding: GlüxKind)

Blijkbaar hadden ze een forse baby want een kinderwagen duwen was te veel moeite. Ze besloten hun eigen apparaat te bouwen door een elektrische skateboard op een gewone kinderwagen te bevestigen en ontwikkelden op die basis hun product.

Kind kan de was doen

Los van het feit dat de kinderwagen deels enkele meters zelf rijdt, heeft het ook andere handige features. Het apparaat heeft drie modi, waarbij de eerste elektrische ondersteuning geeft aan de wielen terwijl je de kinderwagen duwt. De batterij zou ongeveer acht uur meegaan en moet aan het einde van elke dag worden opgeladen.


De kinderwagen kan ook worden ingesteld om je baby in slaap te wiegen door voor- en achterwaarts te bewegen met ongeveer 30 centimeter. Je zou durven denken dat enige verbintenis met je kind in een kinderwagen als je op pad bent, gewenst is, maar hey, technologie dient ons allen om lui te zijn.

Wat mij betreft liever niet

Wees overigens gerust: potentieel zullen er geen bolderkartaferelen voorkomen. Ik maak daar dan ook zeker geen grap over, want ik vind een elektrisch aangedreven kinderwagen sowieso een precaire uitvinding.

Elektronica, eventuele (water)schade en een kind in een wieg op wielen. Wat kan er misgaan? Edoch, door bovenstaande video word ik wel gerustgesteld. Het lijkt toch echt wel functioneel en handig.

Volgens GlüxKind kan de kinderwagen namelijk ook zelf rijden, en gaat hij een paar meter vooruit en remt vanuit zichzelf als dat nodig is. Het systeem is wél ontworpen om niet te werken als je je kind in de reiswieg zet. Verwacht dus niet dat de kinderwagen al het werk doet. Een gewichtssensor in de wagen zal de rijfunctie blokkeren als er een kind wordt gedetecteerd. Zo hoort het.

Wat zou je nou voor zo’n knap staaltje techniek betalen als ouder? Voor slechts 3.800 dollar heb je er thuis één staan te wiebelen. Het apparaat heeft tijdens de CES 2023 al flink wat prijzen gewonnen, dus… het zal wel oké zijn? Laat ons weten of jij zoiets zou kopen voor je kind.

Check hier onze laatste video van eindbaas Mark Hofman die zijn schoenen verslijt op de beursvloer van de CES 2023 in Las Vegas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen