Hoe Android een verbeterde versie van iPhone-feature moet krijgen

Smartphones Jeroen Kraak 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple heeft de toon gezet met Emergency SOS en dus doet de concurrentie er alles aan om de feature te verbeteren. Chipmaker Qualcomm werkt nu aan een beter alternatief voor Android-telefoons.

Emergency SOS is een van de nieuwe functies van de iPhone 14. Inwoners van de Verenigde Staten waren de eersten die ervan gebruik konden maken en nu wordt de functie langzaam over de rest van de wereld uitgerold. Android-chipmaker Qualcomm zit niet stil.

Emergency SOS op de iPhone

Heb je gemist wat Emergency SOS is op de iPhone 14? Dat kan gebeuren en daarom leggen we het nog een keer uit. Als er een noodgeval is in een gebied waar geen mobiel- of wifi-netwerk is, dan kun je alsnog de hulpdiensten bereiken. Deze komt bij Apple terecht en stuurt het door naar de diensten.

Qualcomm ziet dat ook en zit niet stil. De chipmaker wil het naar Android sturen en dan ook nog eens verbeteren. Tijdens de CES doet het zijn plannen uit de doeken. De functie moet beschikbaar worden op Android-toestellen die de Snapdragon 8 Gen 2 processor hebben en de X70 Modem.

Android app
Maak makkelijk je telefoon nog uitgebreider (Afbeelding: Unsplash)

Snapdragon Satellite voor Android

De functie voor de Android-toestellen gaat Snapdragon Satellite heten en wordt in de tweede helft van 2023 gelanceerd in verschillende landen. Telefoonmakers die hiervan gebruik willen maken moeten samenwerken met Qualcomm voor de ontwikkeling van hardware en software. Dat heeft te maken over hoe ze de dienst willen inzetten.

Qualcomm wil een stapje verder gaan dan Apple. De dienst moet niet alleen beschikbaar zijn in noodsituaties. Je moet Snapdragon Satellite gebruiken wanneer je maar wil. Het bedrijf beschrijft het als een soort premium-berichtendienst. Overigens betekent dat niet dat Apple dit bij de iPhone (14 Pro) op een later moment toe gaat passen.

Apple is druk bezig met Emergency SOS verder te ontwikkelen. Zo diende het bedrijf laatst nog een patent in waardoor ook bellen en video mogelijk te maken via satelliet. Het zal dus ook niet raar zijn als Qualcomm dit later ook wil voor Android. Het is dus vooral nog afwachten.

Waarom KPN, Ziggo en T-Mobile in de toekomst overbodig worden

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen