Chaos in je bovenkamer? Dit zijn de 5 beste to do apps voor iOS

Smartphones Lisanne Beijen 6 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

We zijn er maar druk mee; een baan, een huishouden en een sociaal leven onderhouden kost soms meer tijd dan ons lief is. Naast tijd kosten deze dingen ook ruimte in ons hoofd. Al deze verschillende activiteiten en bezigheden organiseren kan op papier, maar het kan zeker net zo makkelijk en snel in een to do app.

Als je een iPhone hebt dan kun je al gebruik maken van reminders, een ingebouwde to-do app, en een notitie-app voor al je bezigheden. Is dit niet voldoende voor je? Kies dan een van de onderstaande vijf to do apps uit de Apple Store voor meer functies en mogelijkheden.

Gratis to do app: Todoist

Todoist is een van de meest bekende to do apps. Om te beginnen is de app gratis. Dat is natuurlijk altijd lekker meegenomen. Daarnaast is de app een topper in het organiseren van al je taken. Je kunt verschillende lijstjes en taken aanmaken in de app en die vervolgens weer opdelen in verschillende onderdelen. De app is niet alleen handig voor werkgerelateerde zaken, maar bijvoorbeeld ook voor je boodschappen en huishoudelijke taken.

to-do lijstje
Todoist (Afbeelding: todoist)

Nog een gratis to do app voor iOS: Any.do

Wie op zoek is naar een goede cross-platform app voor het organiseren van taken kan volgens kenners het beste kiezen voor Any.do. Deze app synchroniseert je taken soepel tussen je iPhone, iPad en Mac. Any.do beheert je agenda, werkt als een takenplanner, en geeft reminders voor je to do’s. Verder kun je ook notities maken in de app en kun je direct to do’s toevoegen vanuit je mail.

Voor wie koning is in uitstellen: Due

Due claimt alles voor je te onthouden zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Dat klinkt goed, toch? De app is gemaakt om alleen je meest belangrijke taken te onthouden en zorgt er voor dat je deze niet vergeet te doen. Hij werkt simpel: stel een taak in, zet de timer of herinnering, en de app zorgt er voor dat je deze onmogelijk vergeet. Due is niet bedoeld om enorm lange termijn taken en doelen in te beheren. Heb je die wel? Dan kun je Due het beste gebruiken in combinatie met een andere app.

Due app to do app iOS
Due 3.0 (Afbeelding: Due app)

Voor wie veel verschillende functies wil: Omnifocus

Als we het hebben over goede to-do apps dan mogen we OmniFocus niet overslaan. Deze app heeft veel functies voor lijstjes, reminders en het managen van je taken. OmniFocus is zowel beschikbaar voor iOS als voor macOS. Het is geen gratis app, maar wie een beetje geld wil betalen krijgt daar een sterke organisatie-app voor terug die al je verschillende projecten overzichtelijk beheert.

Wie in slaap valt bij de gedachte aan normale to do-lijstjes: Habitica

To do-lijstjes zijn saai en sporen vaak niet echt aan tot actie. Al zouden ze dit wel moeten doen. Habitica onderstreept dit probleem en maakt een game van je to do-lijstjes. Een game waarin je beloond wordt voor het afstrepen van taken. Je score loopt echter schade op als je taken niet uitvoert voor de geplande datum. Taken in Habita kunnen worden opgedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Die moeilijkheidsgraad bepaalt de uiteindelijke beloning. Lijkt je een app als deze een goede motivatie om saaie taken gedaan te krijgen? Download Habitica dan. Denk je dat een takenlijst vermomd als game alleen maar voor meer afleiding zorgt? Kies dan een van de bovenstaande opties.

Habitica to do app iOS app
Habitica to do app (Afbeelding: Habitica)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen