ChatGPT en Google Bard worden n贸g enger en beter

Apps Sabine Schults 7 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

AI is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Tools zoals ChatGPT en Google Bard worden alsmaar beter, maar tegelijk ook enger. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met de (persoonlijke, privacygevoelige) informatie die je ze geeft? Beide chatbots beschikken binnenkort over een feature die deze info niet deelt met externe partijen.

Als jij je drukmaakt over je privacy terwijl je generatieve AI-tools zoals ChatGPT en Google Bard gebruikt, dan is er goed nieuws. Beide chatbots bieden een functie (Bard op een later moment) aan waarmee je persoonlijke informatie kunt delen om je gebruikservaring te verbeteren. En dat terwijl deze info niet wordt gedeeld met andere partijen.

ChatGPT, Google Bard en privacy

Plus-gebruikers van ChatGPT kunnen als sinds juli van dit jaar aan de slag met een dergelijke functie. Je vertelt de chatbot onder meer wat voor werk je doet, waar je vandaan komt en wat je hobby鈥檚 zijn. Vervolgens houdt de AI-tool deze info, waardoor je nauwkeurigere antwoorden krijgt.

Over een tijdje beschikt ook Google Bard over deze functie. Net als bij ChatGPT geef je de chatbot achtergrondinformatie dan over jezelf. Je hoeft daardoor niet langer in elk bericht te meldden wat je doel is. Je vult het 茅茅n keer in en hoeft niet steeds in de herhaling te vallen.

ChatGPT
ChatGPT nu ook te gebruiken als app. (Afbeelding: Sanket Mishra/Pexels)

Vertrouwen is goed鈥

Als je chatbots zoals ChatGPT en Google Bard niet helemaal vertrouwd, kan je bovendien invoeren dat je altijd een link of bron wil zien voor elke bewering die de slimme AI-tool uitspreekt. Zo kan je altijd terugvallen op bronnen om de beweringen te checken op betrouwbaarheid.

Wanneer de nieuwe Memory-functie van Google Bard verschijnt is nog niet bekend. De chatbot wordt hierdoor in elk geval een betere concurrent voor ChatGPT. Nieuwe generatieve AI-functies komen als paddenstoelen uit de grond, dus het heeft er alle schijn van dat de functie niet lang meer op zich laat wachten.

ChatGPT op Android en iPhone draait perfect via deze app

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 馃殌

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen