ChatGPT op Android en iPhone draait perfect via deze app

Apps Jeroen Kraak 15 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

ChatGPT is bij veel mensen nog maar net bekend, maar is desondanks niet meer weg te denken. Je kunt natuurlijk naar de website gaan, maar er is ook een app. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je er alles over.

Vroeger gebruikte je Google om antwoorden op je vragen te krijgen. Tegenwoordig is er een eenvoudigere manier: ChatGPT. Dit programma kan allerlei zaken voor je doen, van een boze klachtenbrief schrijven tot een op maat gemaakt trainingsschema maken. Het maakt het de ideale assistent. Maar hoe zit het precies met de app?

ChatGPT op je iPhone of Android

In het begin was ChatGPT alleen beschikbaar in webbrowsers zoals Google Chrome en Microsoft Edge. Met behulp van API-codes hebben verschillende ontwikkelaars ook speciale apps ontwikkeld. Toch heeft moederbedrijf OpenAI ook eigen apps gebouwd, voor zowel de iPhone als Android.

De ChatGPT-app is volledig gratis voor zowel Android als iPhone. Als je inlogt met je account, is het handig dat hij de geschiedenis van eerdere vragen synchroniseert. Het maakt niet uit op welk apparaat je de dienst hebt gebruikt. Zo kun je een opdracht eenvoudig voortzetten.

Wat de ChatGPT-app nog aantrekkelijker maakt, is dat je niet alleen je opdracht hoeft in te typen, want je kunt deze ook met je stem bedienen. Dit is handig als je snel een vraag wilt stellen. Het geeft je meteen de antwoorden die je nodig hebt. Denk hierbij aan op maat gemaakt advies, creatieve inspiratie, professionele input en leermogelijkheden.

Alternatieven

Natuurlijk zijn er alternatieven voor ChatGPT, hoewel deze mogelijk niet zo goed werken. Een voorbeeld hiervan is Google Bard. Helaas heeft deze nog geen app. Toch kun je deze als app gebruiken door er een snelkoppeling van te maken op je iPhone of Android.

ChatGPT-concurrent Google Bard nu in Nederland met veel nieuws
Google Bard. (Afbeelding: Unsplash/Mojahid Mottakin)

Let er echter op dat je de juiste ChatGPT-download kiest, want er zijn veel dubieuze kopieën. Deze vragen geld voor de dienst, terwijl die via de officiële app gewoon gratis is.

AI als ChatGPT wordt standaard, maar de mens is er niet klaar voor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen