Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 15 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Google flights helpt je met deze functie aan nog goedkopere vliegtickets

Het is enorm lastig om te bepalen op welk moment je de goedkoopste vliegtickets kunt scoren. Gelukkig maakt Google Flights het je nu nog makkelijker dankzij een nieuwe functie.

Er lijkt nooit een juiste tijd te zijn om vliegtickets te kopen. Hoewel er allerlei theorieën zijn over wanneer je dit het beste kunt doen, lijkt het bij jou toch nooit te werken. Google Flights zorgt er nu voor dat je de boot (nou ja, in dit geval het vliegtuig) niet meer mist.

Goedkopere tickets met Google Flights

Het kan verdomd lastig zijn om de juiste tickets te vinden voor je volgende vliegreis. Er zijn zoveel luchtvaartmaatschappijen en daarmee ook zeer veel opties. Gelukkig maken diensten als Skyscanner en Google Flights het veel makkelijker voor je. Die laatste service werkt nu nog beter.

Google Flights heeft al een aantal zeer handige functies om de juiste tickets te vinden. Je filtert eenvoudig eruit welke vlucht het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld liever de goedkoopste optie, hecht je meer waarde aan de vluchttijd, of wil je wellicht de route met het minste CO2-verbruik? Het is allemaal op te zoeken.

Ook heeft Google Flights een aantal goede functies om ervoor te zorgen dat je nooit te veel betaalt. Zo zie je heel eenvoudig of de tickets goedkoper of duurder zijn dan normaal. Daarnaast is het ook mogelijk om een alarm in te stellen, zodat je een e-mail krijgt wanneer de prijs stijgt of juist daalt.

Zo boek je op het juiste moment je ticket

Die functies zijn allemaal handig om een zo goed mogelijke prijs voor je ticket te betalen, maar binnenkort wordt het zelfs nog iets makkelijker. Vanaf nu rolt het een functie uit die voor jou uitzoekt wanneer je het beste kunt boeken.

De nieuwe functie (Afbeelding: Google)

Als je voortaan een vlucht zoekt, kijkt Google Flights ook naar de geschiedenis van de ticketprijzen. Hierdoor kan het voor een vlucht precies aangeven wanneer het de juiste tijd is om te boeken. De dienst kan je bijvoorbeeld adviseren om te wachten.

Sommige vluchten die je via Google Flights opzoekt krijgen zelfs een prijsgarantiebadge. Hiermee verzekert het bedrijf dat de prijs echt niet lager wordt. Als dat echter wel gebeurt, krijg je het verschil terugbetaald via Google Pay. Helaas geldt deze functie alleen nog voor gebruikers in de Verenigde Staten, maar wellicht komt het later ook naar ons land.

Google Maps komt met speciale functie voor iPhone 15

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!