Vijf onmisbare extensies die ChatGPT naar een veel hoger niveau tillen

Apps Sam Dille 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

ChatGPT is nog maar een jaar oud en nu al niet meer weg te denken uit ons online leven. De AI-tool is voor zowat alles te gebruiken. Van het geven van de beste aanbevelingen tot het maken van huiswerk. Met behulp van extensies kun je nog meer uit de service halen.

ChatGPT heeft 2023 ongetwijfeld gedomineerd. De tool was baanbrekend en zorgde voor veel internationale innovaties en trends. Ook al was er soms ook wat gedoe, zoals met Sam Altman bij OpenAI.

ChatGPT wordt een stuk beter dankzij deze 5 extensies

Als ChatGPT-liefhebber heb je enorm veel extensies om uit te kiezen. Ze kunnen je op verschillende vlakken ondersteunen én een aantal beperkingen van ChatGPT omzeilen.

#1 ChatGPT Summary

Sinds de lancering van ChatGPT gebruiken mensen het om stukken tekst samen te vatten of in te korten. Het knelpunt is alleen dat je hiervoor grote stukken tekst moet kopiëren en plakken.

De summary-extensie is hierin je redder in nood. De extensie maakt automatisch samenvattingen van elke pagina die je bezoekt. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken en de belangrijkste punten uit het artikel in steekwoorden in te voeren. Je kunt zelfs de tekst aanpassen om de samenvatting nog beter te maken.

Installeer de extensie hier

#2 WebChatGPT

Een beperking van ChatGPT is dat de tool niet op internet kan zoeken. De antwoorden zijn gebaseerd op informatie die is verwerkt in een groot taalmodel. En dat model heeft geen informatie van na 2021.

WebChatGPT is een tool die dit knelpunt volledig de kop indrukt. De extensie geeft antwoorden op basis van resultaten van zoekmachines. De service geeft ook informatie die na 2021 is gepubliceerd. Maar let op: de antwoorden kloppen soms niet helemaal. Dus neem alles wat je tegenkomt met een korreltje zout.

Installeer de extensie hier

#3 YouTubeDigest

Bij het maken van werkstukken of opdrachten is een video van YouTube een handige ondersteuning voor extra informatie. Het is alleen wel vervelend dat je de informatie uit video’s altijd handmatig moet overtypen.

Met YouTubeDigest is dat niet meer nodig. De ChatGPT-extensie gebruikt de tekst van de video om een samenvatting te maken. Op die manier heb je snel een duidelijk overzicht van de video die je bekijkt. Het enige minpunt is dat deze tool alleen Engelstalige video’s kan samenvatten.

Installeer de extensie hier

#4 GPT Workspace

GPT Workspace is een tool die je kunt gebruiken binnen Google Docs, Spreadsheets en Presentaties.

In Google Docs kun je nieuwe teksten laten maken en documenten samenvatten. In Google Spreadsheets kun je zelfs formules gebruiken om inhoud te genereren voor cellen, lijsten en tabellen. En als je een presentatie moet maken, kan ChatGPT je helpen met het maken van teksten en zoeken van afbeeldingen voor je dia’s.

Installeer de extensie hier

#5 SciSpace Copilot

Wat SciSpace Copilot onderscheidt van zijn concurrenten, is de mogelijkheid om PDF’s te scannen en te samenvatten. Ook kan de tool je helpen bij het samenvatten van wetenschappelijke en academische papers.

Installeer de extensie hier

Hoe bij Google zonnepanelen en windmolens tot het verleden behoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen