The Walking Dead in het echt: China overgenomen door zombies?

Pop-Culture Sam Dille 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

In China is het alles behalve rustig. Het internet staat vol met beelden waarin Chinese steden worden geteisterd door bloeddorstige zombies. Maar gelukkig zijn zombies niet echt, of toch wel?

Medisch en vooral wetenschappelijk gezien is dit natuurlijk nonsens, maar dat heeft het internet er niet van weerhouden om los te gaan. Socialmedia-gebruikers speculeren erop los of China slachtoffer is geworden van een zombie apocalyps of niet. Dus je bent gewaarschuwd…

Waar komt de zombies in China TikTok-trend vandaan?

De exacte oorsprong van deze trend is niet helemaal bekend, maar er is wel een mogelijke oorzaak. Er ontstond namelijk veel ophef na een artikel van de Amerikaanse website We Are The Mighty. In het artikel haalt schrijver Ruddy Cano redenen aan waarom een mogelijke zombie apocalyps in China zal beginnen. Maar dat was niet het enige. Ruddy beweerde ook dat een apocalyps waarschijnlijk eerst geheim wordt gehouden. Hij vergeleek het met de ramp in Chernobyl en de verspreiding van het Coronavirus. De Chinese overheid hield volgens de journalist informatie achter, die de gevolgen voor de rest van de wereld alleen maar erger maakten.

Waar gaat de trend over?

Hoewel het duidelijk is dat zombies niet echt zijn heeft de pandemie veel mensen op scherp gezet. Horrorfans uit China zijn volop in theorieën gedoken en proberen mensen er daadwerkelijk van te overtuigen dat er een zombie-apocalyps gaande is. Ze delen beelden van zombies uit films en programma’s en doen alsof dit in de echte wereld gebeurt. Alle posts worden volop gedeeld. De term ‘zombies in china’ is op dit moment zelfs trending op Chinese en Amerikaanse TikTok en Twitter. Zo ziet zo’n post er ongeveer uit:

@ruicarlota

Zumbis na china 😱😱😱

♬ original sound – Boost

Je kunt vanavond dus gerust naar bed gaan: China is niet overgenomen door zombies. Maar we weten natuurlijk niet wat de toekomst te bieden heeft. Dus zeg nooit, nooit…

Langverwachte TikTok-functies die je binnenkort kunt gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen