Tesla Cybertruck krijgt concurrentie van Chinese elektrische auto

Elektrische auto's Jeroen Kraak 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Tesla krijgt concurrentie voor zijn Cybertruck uit onverwachte hoek. Een onbekende Chinese fabrikant van elektrische auto’s bouwt een goedkopere pick-up truck waarvan het bedrijf flink wat belooft.

Geely is een van de grootste autobouwers ter wereld. Het is eigendom van Volvo, Polestar, ZEEKR en nog enkele andere namen. Een daarvan is Radar, dat net als zijn broertjes ook elektrische auto’s bouwt. Dit keer gaat het om een model dat behoorlijk wat weg heeft van de Tesla Cybertruck.

Nee, niet qua uiterlijk, maar met de overige eigenschappen maakt het een prima indruk. Geely noemt Radar dan ook het eerste puur elektrische automerk voor een outdoor lifestyle. De eerste elektrische auto van het merk gaat door het leven als de RD6.

De Radar RD6 als Tesla Cybertruck-concurrent

De RD6 van Radar komt vooralsnog alleen in China uit en kost omgerekend iets meer dan 23.000 euro. De auto maakt gebruik van het SEA-platform, dat ook wordt gebruikt voor de Polestar 4 en de Volvo #M90.

Klanten hebben de mogelijkheid om te kiezen uit drie accu’s: 63 kWh, 86 kWh en 100 kWh. Met die laatste ligt de actieradius op 632 kilometer, wat aanzienlijk meer is dan die van de Tesla Cybertruck, waarbij de actieradius op 544 kilometer ligt.

(Afbeelding: Radar)

Volgens de CEO van Geely heeft de elektrische auto een vergelijkbare acceleratie, zelfs wanneer hij zwaardere ladingen vervoert. Het bedrijf geeft echter geen exacte cijfers. De drie motoren van de Tesla Cybertruck zijn samen goed voor 845 pk, waardoor de auto van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in 2,6 seconden.

Wat kan de elektrische auto nog meer?

Daarnaast heeft de Tesla Cybertruck een hoger laadvermogen, namelijk 1.134 kilo tegenover 865 kilo voor de RD6. Het is afwachten tot de Chinese autobouwer meer details over de elektrische auto bekendmaakt.

Wat we wel al weten is dat de elektrische auto mede is ontworpen door Peter Horbury, eerder verantwoordelijk voor ontwerpen bij Lotus en Volvo. Dit toont aan dat Chinese autobouwers volop meedoen en stevige concurrentie vormen voor de meer gevestigde namen.

Tesla legt het af tegen elektrische auto waar je nooit iets over hoorde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen