Zo zet je notificaties en meldingen van websites uit in Chrome

Tech Noah Korevaar 15 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Websites kunnen je zowel op je smartphone als computer notificaties sturen. Soms is dat zeer handig, maar niet elke website springt er even goed mee om. In dit artikel leggen we je uit hoe je de notificaties per website uit of juist aan kunt zetten.

Websites sturen notificaties en meldingen in Chrome

Websites kunnen je tegenwoordig notificaties sturen in Chrome. Ook op je smartphone, mits je een Android toestel hebt. Voor het ontvangen van die notificaties moet je eerst toestemming geven. Wanneer je de website in kwestie bezoekt, zie je een pop-up. Met het schermpje wordt je gevraagd of die website jou notificaties mag sturen. Bijvoorbeeld wanneer er groot nieuws is. Je kunt dan kiezen om dat toe te staan, of de notificaties te blokkeren.

Chrome notificaties uitzetten meldingen uitzetten

Sommige websites sturen echter zoveel notificaties, dat je het wellicht zat wordt. Ook komt het vaak voor dat je per ongeluk toestemming hebt gegeven, omdat je het pop-up schermpje weg wilde klikken. Maar ja, hoe zet je die notificaties dan nog uit? Gelukkig is dat alsnog mogelijk, al zit het menuutje in Chrome goed verstopt. In dit artikel leggen we je precies uit hoe je website-notificaties voor een specifieke bron uitzet in de browser van Google.

Notificaties uitzetten in Chrome

Desktop: klik rechtsboven op de drie puntjes. Kies vervolgens uit het menuutje voor ‘Instellingen/Settings’. Scroll naar beneden en klik op ‘Geavanceerd/Advanced’. Onder het kopje ‘Privacy en beveiliging/Privacy and Security’ kun je nu kiezen voor ‘Content instellingen/Content settings’. Kies vervolgens voor ‘Notificaties/Notifications’. Nu krijg je een lijst met alle websites te zien die nou notificaties mogen sturen. Je kunt op de drie puntjes naast een titel drukken om de website te verwijderen. In dit scherm kun je ook websites toevoegen, die je eerder hebt geblokkeerd.

Chrome notificaties uitzetten

Mobiel: Open je Chrome app, en druk op de drie puntjes rechtsboven. Kies vervolgens voor ‘Instellingen/Settings’. Klik daarna op ‘Site instellingen/Site settings’. Scroll naar beneden en druk op ‘Meldingen/Notifications’. Door op een website te drukken kun je nu de toestemming die je eerder hebt gegeven, wissen.

Wil je toch niet het laatste nieuws missen? Geef je dan op voor Ontbytes, onze dagelijkse nieuwsbrief. Of voeg WANT.nl juist toe via de bovenstaande stappen. We sturen je maximaal een notificatie per dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen