Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 16 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Vestaboard is de gadget die het oude NS-scherm naar je huis brengt

Iedereen kent de oude informatieschermen op de Nederlandse treinstations nog wel. Met wat geratel en geklak werd er nieuwe informatie op het bord getoond. Letters en cijfers die heen en weer zwiepten. Het had iets magisch ouderwets als we er nu zo over na denken. De digitale schermen zijn maar saai. Maar wat als we de twee technologieën samenvoegen? Dan krijg je de Vestaboard.

Een digitaal mechanisch scherm in de woonkamer

Tijdens de CES 2018 is er een gadget gepresenteerd die beide werelden naar jouw huis brengt. De Vestaboard is namelijk een digitaal scherm dat met een klakkend geluid letters en woorden op het scherm tovert. Waarom is dat vet? Je kunt bijvoorbeeld Twitter, Slack en je agenda aan Vestaboard koppelen. Ontdek bijvoorbeeld iedere ochtend je afspraken als je wakker wordt zonder op je smartphonescherm te hoeven kijken. Of wordt wakker met een inspirerende quote.

Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden. Vestaboard werkt samen met een app waarmee je kleuren en een zelfgekozen bericht kunt instellen. Daarnaast werkt het mechanische scherm ook met Alexa en Google Home. Hiermee kun je dus via een spraakcommando aangeven welke tekst je op het scherm wil zien. Er is ruimte voor 161 tekens die je van 8 kleuren kan voorzien en is het scherm zo groot als een 42-inch tv.

De prijs van de gadget Vestaboard

Zoals je in bovenstaande video ziet, biedt de Vestaboard veel leuke mogelijkheden. Toch schuilen er twee nadelen achter het scherm: de prijs en beschikbaarheid. Het mechanische scherm is voor 1500 euro hier te bestellen. Eind 2018 heb je ‘m pas in huis. Dat is natuurlijk een hoop geld voor een board waarop notificaties worden getoond. Hoe cool ‘ie ook in je huis staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!