Deze elektrische crossfiets gaat met de tijd mee en kun je gewoon tunen

Elektrische auto's Ilona Braam 20 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

De Dynamo One wordt door zijn makers beschreven als een mix tussen een fiets en een motor en zou je het kunnen zien als een elektrische crossfiets. Maar daar waar je standaard elektrische fiets doorgaans hetzelfde blijft en op een gegeven moment veroudert, is de Dynamo One gebouwd om te veranderen en evolueren. Je kunt de fiets namelijk tunen en weer helemaal up-to-date maken.

Ontworpen voor vrijheid

De fiets ziet er meteen al erg sportief uit en is duidelijk bedoeld om in alle vrijheid van de gebaande paden te genieten. Robuuste banden worden gecombineerd met een gevaarlijk scherp uitziend zitvlak, zodat je extra ver naar voren kunt leunen. Waar het allemaal om draait bij de Dynamo One is dat je er plezier aan kunt beleven. De elektrische crossfiets is dan ook ontworpen om je het vertrouwen te geven om vrij te kunnen bewegen, terwijl dit in volledige harmonie verloopt met de elektrische aandrijving.

Dynamo One elektrische crossfiets

Downhill schokdempers en remmen

Omdat de elektrische crossfiets behoorlijk licht is, zagen de makers kans om downhill schokdempers en remmen toe te voegen om je avonturen naar een hoger niveau te tillen. Met de downhill schokdempers kun je gerust van een helling afrijden met de behendigheid van een fiets, terwijl alle extreme schokken voor je worden opgevangen. Met het “Rock Shock Emotions” pakket kun je de prestaties van de schokdempers nog verder vergroten. Ook de remmen zijn geoptimaliseerd voor neerwaartse heuvel tochten en zijn uitgerust met een olie aandrijvingsmeganisme, dat je doorgaans bij de motorcross ziet.

Verwisselbare batterij

Wat de batterij betreft, kun je deze binnen een uur opladen en is hij goed voor zo’n 70 km aan rijplezier. Als je met een lege batterij zit en geen zin hebt om een uur te wachten, kun je hem ook makkelijk verwijderen en je extra batterij gebruiken. Dit zou volgens de beschrijving secondenwerk zijn.

Dynamo One elektrische crossfiets

Tunebare elektrische crossfiets

Wat de fiets zo bijzonder maakt is dat je hem kunt tunen. Hiervoor gebruik je de “Dynamo Juice” kit, waar je de power en autonomie van de elektrische crossfiets helemaal aan je wensen kunt aanpassen. Zowel kinderen, professionals als mensen die het gewoon leuk vinden om te fietsen, zouden hun geluk op kunnen met de Dynamo One.

Bemachtigen via Kickstarter

Om een eigen exemplaar te bemachtigen, kun je een pledge doen bij het Kickstarter project. Het is wel geen goedkope fiets, want je moet zo’n 4.830 euro neertellen voor een Founder Edition. Hierbij krijg je een Dynamo One met een 6000 watt motor, 26 inch voorste wiel en 24 inch achterste wiel. De fiets komt met één batterij en een 400 watt oplader. Het kan echter nog duurder. voor 6.790 euro krijg je er drie batterijen, een 1200 watt oplader en een Dynamo Box bij.

Als je voor wat meer power wilt gaan, kun je ook kiezen voor een full-on elektrische crossmotor. De Freeride E-XC is daar een mooi voorbeeld van en brengt je de gebruikelijke spanning, zonder de bijbehorende uitlaatgassen en geluiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen