6 Netflix tips en tricks die je niet gebruikt, maar wel moet gebruiken

Pop-Culture Daniel Koster 21 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Netflix is super, Netflix is goud. Het idee dat je altijd en overal je favoriete films en series legaal kunt streamen staat ons zeer aan. Waar velen gebruik maken van Netflix zijn er nog flink wat verborgen functies waar de consument geen weet van heeft. Wij hebben tips en tricks voor jou in petto die je nog meer uit de online stream-dienst laten halen. Graag gedaan!

1. Download Netflix Enhancement Suite

Iets wat essentieel is voor de ultieme ervaring, is de Netflix Enhancement Suite. Via deze Suite kom je instantly alles te weten over de film of serie die je wil kijken. Van ratings van Metacritic en Rotten Tomatoes, tot IMDB-profielen, trailers enzovoorts. Het fijne aan de extensie is dat-ie niet overheersend is. Je krijgt overzichtelijk de IMDB-rating en trailers te zien.

2. Gebruik een unblocker voor een breder Netflix aanbod

De videostreamingdienst biedt per land andere programma’s aan. Hoe oneerlijk is dat! Zo kent de Netflix van de Verenigde Staten meer recente films bijvoorbeeld. Gebruik daarom een unblocker om alle content die Netflix in andere landen aanbiedt ook in Nederland te kunnen streamen. Je kunt Hola hiervoor gebruiken (gratis), maar die hadden laatst wat issues omtrent beveiliging. Wellicht dat je dan beter voor de betaalde Media Hint kunt gaan. Op eigen risico, maar wel meer stream-mogelijkheden.

3. Speel Netflix Roulette

Doordat het aanbod van Netflix redelijk uitgebreid is en je vaak tussen dezelfde categorieën zit te zoeken is het af en toe lastig om iets uit te zoeken. En doordat je vaak in dezelfde categorie loopt rond te neuzen loop je allerlei potentiële pareltjes mis. Zonde, maar we hebben voor jou dé oplossing. Check Netflix Roulette. Via deze site kun je willekeurige films en/of series voorbij laten komen. Maar wat nou echt de uitkomst is, is dat je ook kunt filteren. Zo kun je filteren op producenten, acteurs of zelfs sleutelwoorden (zoals een horrorfilm met een knappe, vrouwelijke hoofdpersonage). Ideaal!

4. Nooit meer bufferen

Het grootste nadeel aan het online streamen van films en series is dat het je kan overkomen dat Netflix (lang) moet bufferen. Helemaal balen als je midden in een spannende scène zit en je moet wachten totdat-ie weer verder kan. Op je computer kun je dit oplossen met een simpele hack. Terwijl je aan het kijken bent moet je Shift+Alt+Ctrl+s indrukken. Je krijgt dan een verborgen menu te zien met je bitrate en CDN (Content Delivery Network). Door twee bitrates te selecteren zorg je dat je video streamt binnen die bitrates. Normaliter wil je de hoogste bitrate, maar als de video hapert en veel buffert kun je de bitrate wat lager zetten en op deze manier het bufferen tegengaan.

5. Kijk Netflix op aparte tijdstippen

Het is een wat aparte tip, maar zeker waar. Ook de servers van Netflix hebben het af en toe zwaar met de vele gebruikers die tegelijkertijd films streamen. Door erg vroeg in de ochtend of juist laat in de avond te Netflixen ben jij op tijden aan het kijken waarop minder mensen kijken. Je zult van scherpe beelden zonder bufferproblemen genieten.

6. Ken je shortcuts!

De videstreamingdienst kent flink wat sneltoetsen waar jij het navigeren tijdens het kijken van films en series mee kunt vergemakkelijken:
1. Druk op F om in volledig scherm te kijken en op Escape om dit weer af te sluiten.
2. Page Down pauzeert het afspelen en Page Up laat de film weer afspelen.
3. Ook het drukken op de spatiebalk laat de video weer afspelen.
4. Door op Shift + rechter pijltje te drukken spoel je door. Door op Shift + linker pijltje te drukken spoel je terug.
5. M zou het geluid moeten muten. Echter werkt dit niet met elke computer.

Zes tips

Dat zijn alle zes tips die we voor jou in petto hebben. Op deze manier kun je weer een stukje meer van je Netflix-ervaring genieten. Doe er je voordeel mee of check ons Netflix-dossier voor nog meer tips en updates.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen