Oude Yu-Gi-Oh!-kaarten kunnen je een klein fortuin opleveren

Tech Jelle van Es 22 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Het oude gezegde ‘Wie wat bewaart, die heeft wat’ gaat in veel gevallen op. Zeker als je voorwerpen koopt die veel mensen verzamelen, ze lang in goede conditie bewaart, en dan verkoopt, kun je flink wat geld verdienen. We zagen dat laatst al met Pokémon-kaarten en ook oude LEGO-sets kunnen veel geld opleveren. Een categorie die we hier makkelijk aan kunnen toevoegen zijn Yu-Gi-Oh!-kaarten.

Speciale kaart Yu-Gi-Oh! klein fortuin waard

Aanleiding voor dit verhaal is het opduiken van een zeer speciale kaart in een Japanse winkel. De kaart, die hieronder staat afgebeeld, stamt uit 1999 en werd destijds uitgegeven als een prijs tijdens de Asian Championship Series. Het is daarmee een oude kaart in goede staat en eentje die zeer zeldzaam is.

De vraagprijs voor deze kaart? 45.000.000 Japanse Yen. Oftewel, ruim 330.000 euro. Nu is de kans klein dat je zo’n kaart op zolder hebt liggen, maar ook andere kaarten kunnen je een klein fortuin opleveren.

Yu Gi Oh!

Yu-Gi-Oh!-kaarten

De Yu-Gi-Oh!-kaart die de afgelopen paar maanden het meeste geld op eBay opleverde is de onderstaande Blue-Eyes White Dragon-kaart. Hij werd voor bijna 50.000 dollar verkocht. Maar ook hierbij is de kans dat je deze had zeer gering. Hij werd namelijk in 2000 als promokaart weggegeven tijdens de jaarlijkse Jump Festa, een evenement dat in Tokio wordt gehouden.

Yu Gi Oh!

De eerste Westerse kaart die op eBay voor een flink bedrag is verkocht, is de onderstaande Blue Eyes White Dragon-kaart uit 2002. Voor deze kaart, die in perfecte staat verkeerde, werd maar liefst 1300 dollar afgetikt.

Yu Gi Oh!

Nu lijken dit succesverhalen uit de Verenigde Staten te zijn. Gelukkig blijkt ook een verkoper uit Nederland succes te hebben gehad met het verkopen van Yu-Gi-Oh!-kaarten. Voor bijna 1000 dollar ging zijn Gaia The Dragon Champion Legend Of Blue Eyes-kaart over naar een nieuwe verkoper. Een bedrag waar je heel wat leuke dingen van kunt doen.

Yu-Gi-Oh!

Dus mocht je vroeger Yu-Gi-Oh! hebben gespeeld en je kaarten op een nette manier hebben bewaard, dan is er dus een kans dat je daar wat geld mee in het laatje kunt brengen. En als je toch op zolder bent: dit speelgoed kan ook voor een mooi bedrag verkocht worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen