rmens
rmens Apple 22 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Sound Control: beheer het geluid van Mac-apps afzonderlijk

De meeste Mac-gebruikers moeten niet aan Windows denken, maar één ding dat Microsoft beter heeft geregeld dan Apple is het beheer van audio. In Windows kun je iedere applicatie die geluid produceert apart regelen en dempen. Op de Mac heb je een hulpapplicatie nodig, zoals Sound Control.

Bekijk je video’s op YouTube terwijl je naar een podcast luistert, met muziek op de achtergrond? Dan kan Sound Control erg nuttig zijn. Met deze Mac-app pas je het volume van iedere applicatie individueel aan.

Volume, equalizer en routing

Sound Control nestelt zich in de menubalk van je Mac en toont daar alle toepassingen die geluid produceren. Je kunt het volume aanpassen of het geluid tijdelijk dempen, maar ook een equalizer toepassen en het geluid van een bepaalde app naar een specifieke uitgang sturen.

Klik/tap voor groter.

Probeer Sound Control 14 dagen gratis

De app werkt momenteel nog steeds met OS X 10.10 Yosemite, maar de volgende release vereist OS X 10.11 El Capitan. Sound Control is volledig compatibel met macOS High Sierra en kost eenmalig € 12. De app kan 14 dagen gratis worden geprobeerd [5,8MB].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!