Speelgoed uit de jaren ’90 waar je nu goud geld mee kunt verdienen

Gadgets Zuhre Orhon 19 jul 2018
Leestijd: 5 minuten

Je ziet maar weer: wie wat bewaart, die heeft wat. Soms kan het bewaren van spullen die je niet (meer) nodig hebt namelijk op de lange termijn voordelig uitpakken. Onlangs hebben we hier het perfecte voorbeeld van gezien. Dit was namelijk een iPod die voor bijna 79.000 euro van eigenaar wisselde. Wees niet getreurd als je iPod al een tijd stuk is en je ‘m niet eens voor een cent kunt verkopen. Want het blijkt dat je met het speelgoed uit de jaren negentig ook goud geld kunt verdienen!

Dit vintage speelgoed uit de jaren negentig is goud geld waard

Nineties kids zullen dit speelgoed waarschijnlijk goed (her)kennen. Want de kans bestaat dat je met dit speelgoed uren zoet was. Afhankelijk van de toestand en of je dit speelgoed hebt bewaard, kan het zijn dat je een schat op je zolder hebt staan. Het onderstaande speelgoed uit de jaren negentig is namelijk goud waard!

Polly Pocket

Het kleine huis van Polly Pocket is net als haar populariteit steeds groter geworden. De originele versies, die overigens écht klein waren, zijn in de loop van tijd in waarde gestegen. Een gesloten verpakking Polly Pocket Jewel Case is zo 537 euro waard. Size matters!

Pokémon kaarten

Pokémon kaarten zijn geld waard. Een spelkaart van de zeldzame Charizard is bijzonder waardevol. De kaart was al lastig te bemachtigen, maar als je nu een ongeschonden Charizard Holo uit 1999 hebt, heb je zowat de loterij gewonnen. Want deze kaart heeft een waarde van 4480 euro. Een complete set van de eerste edities kan je een winst van 3585 tot 7797 euro opleveren. Whut?!

Pokémon voor de Nintendo Gameboy

We hebben bijna allemaal onze jeugd met een Gameboy doorgebracht. Zo speelden wij graag Pokémon op de Nintendo Gameboy. Heb je dit spel goed bewaard? Want een Red, Blue en een Yellow versie kan je zo een paar duizend euro’s rijker maken!

Furby

Hoewel een Furby buitengewoon eng is, kunnen deze mechanische beesten je een paar tientjes rijker maken. Een originele Furby uit 1998 is onlangs voor 630 euro verkocht. Een andere limited edition uit 1998 is voor 360 euro in de wacht gesleept. Heb je er nog eentje liggen, misschien levert-ie je eindelijk iets anders dan kippenvel op. ;)

Castlevania

Een gesealde versie van dit speelgoed is zeker geliefd. Want afhankelijk van de toestand kun je dit spel voor achthonderd euro doorverkopen!

M.U.S.H.A. voor Sega Genesis

Dit spel uit 1990 heeft een marktwaarde van bijna 450 euro!

Super Mario Bros voor NES

We blijven van Mario Bros houden. Dit zien we terug in hoeverre mensen zijn bereid om voor het speelgoed uit 1990 888 euro neer te leggen. Wauw…

Super Soakers

Eén van onze favorieten: de Super Soaker Monster XL. Dit was één van de grootste waterpistolen die ooit is verkocht. Een ongebruikte Super Soaker Monster XL kun je voor 448 euro en een gebruikte voor 270 euro verkopen.

G.I. JOE actiefiguur

Dit speelgoed is zo geliefd dat de actiefiguren voor minstens 270 euro op de kop worden getikt. Zelfs als een set niet compleet is kun je hiermee flink wat geld verdienen.

Power Ranger actiefiguur

De actiefiguren van Power Rangers vallen net zo in de smaak als G.I. Joe. Zo is een figuur van de Carrier Zord Titanus uit 1993 tot 242 euro waard.

Transformers actiefiguur

Actiefiguren blijven populair. Een gesealed Megatron uit 1995 heeft een marktwaarde van 672 euro terwijl je een pakket van Optimus Prime en Megatron samen voor negenhonderd euro kunt verkopen. Nice!

Magic verzamelkaarten

Als je een pakket van deze magische kaarten thuis hebt, heb je de jackpot gewonnen. Want de meest zeldzame versies worden als de ‘Heilige Graal’ gezien en die kunnen tot wel 25.000 euro waard zijn!

Yu-Gi-Oh spelkaarten

Yu-Gi-Oh valt ook onder speelgoed dat goud waard is. Een pakket uit de eerste editie kan een paar honderden euro’s winst opleveren.

Hot Wheels

Deze stoere autootjes uit de serie ‘Treasure Hunt’ zijn in 1995 op de markt gebracht. Sindsdien zijn ze populairder dan ooit. Een compleet pakket met twaalf auto’s is onlangs voor 1390 euro verkocht. Dat is zeker niet weinig voor een paar speelgoedautootjes!

RC: Kyosho 4Runner

Het blijkt maar weer dat speelgoedauto’s net zo geliefd. Een ongeopende doos van een Kyosho 4Runner is onlangs voor 630 euro verkocht. Een Tamiye RC Ferrari uit begin jaren negentig leverde 125 euro op.

Complete set van LEGO

Een sealed vintage LEGO pakket kan je meer opleveren dan je denkt. Maar ook als je set niet meer compleet is kun je deze doorverkopen. LEGO is en blijft geliefd.

Speelgoed uit een Happy Meal

Dit is het speelgoed waar je het minst mee kunt verdienen. Maar je kunt ze wel blijven verkopen. Vooral als het om Super Mario gaat. De andere versies zijn toch minder geliefd. Een complete set levert je slechts een paar tientjes op. Beter iets dan niets…

Belle en het Beest op VHS

Tegenwoordig zijn VHS tapes waardevol ondanks dat steeds minder mensen een VCR hebben om ze af te spelen. Onder de VHS tapes is ‘Belle en het Beest’ het meest waardevol. Een Black Diamond editie uit 1991 kan zo een waarde van 8077 euro hebben. Wauw!

De eerste edities van Harry Potter

De welbekende kinderboeken van J.K. Rowling vallen niet bepaald binnen speelgoed. Maar dit neemt niet weg dat ze duizenden euro’s waard kunnen zijn. Althans, als het boek één van de eerste vijfhonderd van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ uit 1998 is. De waarde van deze boeken worden op meer dan 47.000 euro geschat!

Dit was het speelgoed uit de jaren negentig dat nu goud waard is. Tenminste, dat is afhankelijk van de staat waarin ze verkeren. Heb je één of meerdere van deze items ergens op de zolder liggen, dan zou je hieruit je voordeel kunnen halen. Maar misschien is het nog beter om deze langer te bewaren zodat ze in waarde stijgen. Of je koopt nu vergelijkbaar speelgoed en laat ze in de doos zitten. Wie weet zijn ze over twintig jaar net zo waardevol als deze items!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen