Instagram toont nu wanneer je online bent: zo zet je het uit

Apple rmens 20 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Veel mensen hebben bij WhatsApp de functie uit staan waarbij anderen kunnen zien wanneer ze voor het ‘laatst gezien’ zijn. Dit verklapt of je tot laat in de kroeg hebt gehangen, of dat je iemand bewust negeert. Instagram toonde al wanneer actief was, maar breidt deze indicatie nu uit. Je krijgt ook een groen bolletje in het chat-overzicht als je online bent.

Deze bolletjes verschijnen onder andere in het overzicht met chatberichten, maar ook bij deelsuggeties. Toon je liever niet wanneer je online bent of wanneer je voor het laatst de app hebt gecheckt? Dan kun je het eenvoudig uitschakelen.

Instagram online status uitschakelen

Je kunt uitzetten dat je vrienden en contacten kunnen zien wanneer je voor het laatst actief was op Instagram. Om dit te doen ga je naar je profiel, tik je op het tandwieltje en scroll je een stukje naar onderen. Daar zie je de optie activiteitstatus, waar je het tonen van je activiteit uit kunt schakelen. Dan is er geen groen bolletje meer bij je naam te zien, en zien contacten niet wanneer je voor het laatst actief was.

Klik/tap voor groter.

Sinds Instagram eigendom van Facebook is, krijgt de app langzaam maar zeker meer functies. Je kunt al lang niet alleen maar foto’s delen, maar ook video’s en verhalen plaatsen. Daarnaast kun je tegenwoordig ook privéberichten versturen en groepschats maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen