Zo pak je .rar bestanden uit op je Mac

Apple Rajno Van Wilgenburg 24 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Heb je een nieuwe Mac, of ben je net vanaf een Windows PC overgestapt? Dan valt het je wellicht op dat je standaard geen .rar bestanden kunt uitpakken op macOS. Wij hebben de meest populaire apps voor je op een rijtje gezet, zodat je de .rar bestanden probleemloos kunt uitpakken.

iZip Archiver: de simpele optie

Naar eigen zeggen is iZip het beste uitpak-programma voor Mac. Daar zijn de meningen over verdeeld, maar het is zeker een doeltreffend programma. Dubbelklik op het rar bestand en de map verschijnt in je tijdelijke opslag apparaten-sectie in Finder. De meest recente versie van iZip ondersteunt: zip, zipx, rar, tar, tar.gz en 7zip bestanden.

The Unarchiver: de meest complete oplossing

The Unarchiver is een erg populaire app. Praktisch alle denkbare formaten worden ondersteund, je kunt zelf bestanden uit het DOS-tijdperk openen. De app heeft ook een flink aantal instelmogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld kiezen welke bestanden uitgepakt worden en of er een nieuwe map aangemaakt moet worden bij het uitpakken. Daarnaast kun je ook makkelijk bestanden inpakken.

Klik/tap voor groter.

 

Winzip

Het klinkt contra-intuïtief, maar Winzip is ook beschikbaar voor Mac. Als je bent overgestapt van Windows, zal de interface meteen vertrouwd voelen. Bovendien kun je met Winzip ook makkelijk bestanden inpakken in rar-formaat. Let wel op: dit is een betaalde app. Na de proefperiode kost de app je ongeveer € 35,-

  • Winzip voor Mac kan hier downloaden. De app is niet in de Mac App Store beschikbaar.

One More Thing-hulplijn

Heb jij een brandende vraag? Kom je ergens niet uit of ben je een instelling na de laatste iOS of macOS update kwijt? Ga dan snel naar de tip-pagina van One More Thing of stel je vraag op ons forum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen