Tienduizenden euro’s verdienen met je oude iPod, het kan

Tech Daniel Koster 4 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

De iPod, vroeger was het een briljant en revolutionair apparaat. Nou ja, niet iedereen reageerde even enthousiast op de aankondiging van de muziekspeler. Toch kunnen we stellen dat het apparaat een waar succes was. Of is. De iPod Touch wordt nog steeds door Apple verkocht. Maar dankzij de komst van smartphones is het einde nabij. De muziekspelers worden collectors items, oude versies van het apparaat worden voor goud geld verkocht. Tienduizenden euro’s kun je daarmee verdienen!

Goud geld met je oude iPod verdienen

In 2014 bracht Apple het memorabele nieuws dat de stekker uit de iPod Classic werd getrokken. Een verlies voor de wereld natuurlijk, maar ook niet meer dan logisch. Het product is in deze tijd toch ietwat achterhaald en ouderwets.

Dat heeft er echter wel toe geleden dat oude modellen steeds populairder worden. Volgens Terapeak, een bedrijf dat verzamelobjecten op eBay monitort, zijn de oude iPod-modellen nu echte collectors items geworden. Zij doen een flinke duit in het zakje om een originele iPod op de kop te tikken. Het record staat op naam van de special edition U2-iPod die in 2016 voor bijna 79.000 euro van eigenaar verwisselde. Op de tweede plek staat een 5GB eerste generatie die voor 17.500 euro werd overgekocht. Dat zijn flinke bedragen.

Heb jij nog een eerste generatie van deze muziekspeler liggen? Dan is het misschien een goed idee om ‘m op Ebay te zetten. Voorwaarde is wel dat je ‘m nooit hebt gebruikt, want de gigantische bedragen werden enkel voor de muziekspeler in de doos betaald. Wat je trouwens ook kunt doen, is een oude iPod nu via Ebay op de kop tikken. Zo vind je hier een tweede generatie nog in de doos voor 1000 euro. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan koop je hier drie modellen van de eerste generatie iPod in vijf-, tien- en twintig gigabyte. Dan betaal je wel de hoofdprijs, bijna 12.500 euro.

De iPhone X in een doos laten?

Okay, je moet diep in de buidel tasten om een dergelijk iDevice in de wacht te slepen. Maar, dat lijkt ons wel een prima investering. Want als de prijzen nu, een jaartje of vijftien jaar na het uitkomen van de eerste iPod, al zo hoog zijn, hoeveel geld gaat men over vijftien jaar voor de apparaten neertellen? Juist, goud geld verdienen doe je met een oud model. Of je koopt nu een Apple Watch en laat ‘m in de doos zitten. Wedden dat-ie over flink wat jaren goud geld waard is?

Heb je nog wel een oude iPod liggen, maar niet meer in de doos? Dit zijn allerlei manieren om je oude muziekspeler een nieuwe bestemming mee te geven. Je weet maar nooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen