Zo maak je van je Mac een Wi-Fi hotspot

Apple Rajno Van Wilgenburg 16 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

In deze moderne wereld is alles en iedereen aan elkaar verbonden. Zit je niet op een cellulair netwerk, dan maak je wel gebruik van Wi-Fi. Deze tip biedt uitkomst voor de zakelijke reiziger die vaak in hotels verblijft. Hoe goed je overnachting ook is geregeld, je betaalt je vaak scheel voor het Wi-Fi netwerk. Wil je niet extra betalen om naast je MacBook ook een iPhone te verbinden? Maak van je Mac dan een Wi-Fi hotspot.

Je Mac fungeert als het ware als een router. Dit heb je gemakkelijk ingesteld, maar net als altijd, moet je wel even weten waar je moet kijken. Voor je een hotspot kunt maken van je Mac moet je wel eerst even controleren of je machine op macOS X Lion (10.6) of hoger draait.

Internet delen met een iOS-apparaat

Het is een simpel proces dat in no-time al je iOS-apparaten laat mee genieten van het Wi-Fi netwerk waaraan je de MacBook of iMac hebt verbonden. Je vindt de optie om je Mac om te toveren in een hotspot bij Systeemvoorkeuren.

1. In systeemvoorkeuren ga je naar Delen.

mac hotspot wi-fi
Klik/tap voor groter

2. Je vindt nu een hele lijst met deelopties. Loop deze lijst ook eens rustig door. Wellicht vind je nog handige features die je gebruikerservaring nog makkelijker maken. Wij klikken in ieder geval op Internetdeling.

mac hotspot wi-fi
Klik/tap voor groter

3. Ga in het drop-down menu op zoek naar je iOS-apparaat. Ik testte het met mijn iPad. De iPad of iPhone wordt zichtbaar nadat je het toestel aan de Mac koppelt met een Lightning kabel.

4. In de vinklijst onder het drop-down menu staan een aantal opties. Wij kiezen logischerwijs voor Wi-Fi. Er verschijnt nu een melding die je vraagt om je handeling te bevestigen, klik op OK.

mac hotspot wi-fi
Klik/tap voor groter

5. Het enige wat nu nog rest is het vinkje achter internetdeling aan te vinken en er verschijnt wederom een melding. Klik hier op Start en voilà. Je bent nu verbonden met het Wi-Fi netwerk door middel van je Mac.

mac hotspot wi-fi
Klik/tap voor groter

6. Controleer altijd of het bolletje groen is. Als dit niet het geval is, heb je iets fout gedaan of is er een probleem met de hardware van de Mac.

mac hotspot wi-fi
Klik/tap voor groter

One More Thing-hulplijn

Heb jij een brandende vraag? Kom je ergens niet uit of ben je een instelling na de laatste iOS of macOS update kwijt? Ga dan snel naar de tip-pagina van One More Thing. Kom je er dan nog niet uit, leg je vraag dan voor aan de vele experts op ons forum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen