Chromecast, Stadia en Apple TV kunnen de borst natmaken voor Xbox

Gadgets Mark Hofman 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft gaat met een nieuw product de concurrentie aan met Google en Apple. Het bedrijf werkt aan een streamingapparaat die de strijd aan moet gaan met de Chromecast, Stadia en Apple TV.

Er gaan al jaren verhalen rond van een dergelijk apparaat, maar Microsoft gaf eerder geen bevestiging. Het bedrijf brengt daar vandaag, tegenover Windows Central, verandering in.

Chromecast-concurrent van Microsoft

Gamen en streamen zonder het gebruik van een volwaardig apparaat: het is iets dat we de laatste jaren al regelmatig hebben gezien. Toch gingen bedrijven als Nintendo, Sony en Microsoft er nog niet mee aan de haal. Wat die laatste betreft komt er verandering in de zaak. Tegenover Windows Central maakt het duidelijk dat er achter de schermen gewerkt wordt een aan streamingapparaat.

De nieuwe Xbox-hardware beschikt over codenaam Keystone en heeft veel weg van Google Stadia. Via deze weg lijkt Microsoft de Xbox-ervaring voor meer mensen toegankelijk maken. Dat deed het al met Xbox Cloud Gaming, maar nu dus ook met een volwaardig apparaat voor je televisie of monitor. Naast het spelen van games is het, via de vele beschikbare streamingdiensten, ook mogelijk om naar films en series te kijken.

Google TV Chromecast
Nieuwe Chromecast met Google TV (Afbeelding: Google)

Microsoft heeft verder geen details over het apparaat naar buiten gebracht. We weten dus niet hoeveel geld het zou moeten kosten en wanneer we het apparaat kunnen verwachten.

Xbox heeft de beste kaarten

Waar de Chromecast en Apple TV populair zijn, voelen beide apparaten anno 2022 een beetje overbodig. Televisies kunnen tegenwoordig standaard de dingen doen die dergelijke producten mogelijk maken. Google Stadia en Xbox Keystone hebben een ander doel. Deze producten zijn in het leven geroepen zodat gamers geen hele console meer hoeven te halen. Voor een vrij laag bedrag is het mogelijk om al direct te genieten van je favoriete games.

Xbox Game Pass wordt dankzij feature nog toegankelijker

Stadia is tot op heden nog geen succes gebleken, maar dat zegt niet veel over de potentie van Xbox. Microsoft heeft qua aanbod, voornamelijk door zijn Game Pass, de beste kaarten. Het is afhankelijk van de prijs, maar het zal zeer interessant zijn om te zien hoe dit nieuwe apparaat de concurrentie uit kan dagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen