De Seinfeld-aflevering die eigenlijk nooit meer uitgezonden mocht worden

Films & Series Sabine Schults 30 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Een bekende aflevering van Seinfeld heeft voor flink wat ophef gezorgd. De ophef was zelfs zo groot dat een van de meest bekeken afleveringen van de buis werd verbannen. Toch werd de aflevering enkele jaren later weer stilletjes op tv vertoond. Oeps.

Er zijn talloze Seinfeld-afleveringen die volgens sommige mensen vandaag de dag niet meer gemaakt zouden mogen worden. Er is echter één aflevering die de kroon spant. De controversiële aflevering waar we het hier over hebben heet The Puerto Rican Day. Het was de twintigste aflevering van het negende (en laatste) seizoen.

De verboden Seinfeld-aflevering

In de controversiële aflevering The Puerto Rican Day reizen de Seinfeld-personages Jerry, George, Elaine en Kramer door New York waar een enorme verkeersdrukte is. De oorzaak van het oponthoud is de Puerto Rican Day Parade. Deze negatieve vertoning van de iconische parade wordt echter lang niet door iedereen gewaardeerd.

Maar waar mensen vooral over vallen is het einde van de aflevering. Daar wordt namelijk (per ongeluk) een Puerto Ricaanse vlag in brand gestoken door een van de personages (Kramer). Voor veel mensen is dit de echte reden waarom de op één na laatste Seinfeld-aflevering als het meest aanstootgevend beschouwd kan worden.

Seinfeld controversiële aflevering
Niet heel handig… (Screenshot: Seinfeld)

The Puerto Rican Day werd op 7 mei 1998 voor het eerst uitgezonden. Het was de op één na best bekeken aflevering van de populaire sitcom Seinfeld, met bijna 39 miljoen kijkers. Vlak na de uitzending stroomden de boze reacties binnen, waarna netwerk NBC zich verontschuldigde en de aflevering verbood.

Seinfeld is na al die jaren nog altijd een van de grootste en bekendste sitcoms. Opmerkelijk genoeg is de controversiële aflevering waarin een Puerto Ricaanse vlag verbrand wordt nog gewoon te zien op Netflix (die sommige grappen compleet weet te verpesten). Ook wordt de aflevering sinds 2002 stilletjes weer uitgezonden op tv. Leren we het nou nooit?

Zo spoor je mensen op die stiekem je Netflix en Spotify gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen