Hoe Netflix sommige Seinfeld-grappen compleet weet te verpesten

Films & Series Jeroen Kraak 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix-gebruikers zijn niet blij met de streamingdienst vanwege Seinfeld. Er zijn een aantal zaken niet helemaal goed uitgewerkt.

Seinfeld is een van de grootste sitcoms uit de jaren ’90. Met z’n allen keken we maar al te graag naar de absurdistische avonturen van Jerry, Kramer en George. Het was voor fans dan ook fijn nieuws om te horen dat de serie na jaren van afwezigheid eindelijk te zien is op Netflix. Toch loopt niet alles goed op dit moment en fans zijn boos.

Problemen met Seinfeld op Netflix

De afgelopen jaren was Seinfeld te zien op Hulu, maar sinds deze maand heeft Netflix wereldwijd de rechten van de serie in bezit. De show komt uit de jaren ’90 en dat is dan ook te zien. Het is echter mogelijk om een serie wat op te poetsen, maar dat is niet probleemloos gelukt bij Netflix.

De serie is natuurlijk opgenomen in een 4:3 ratio, speciaal bedoeld voor de beeldbuis. Pas later kwam de 16:9 ratio die we nu nog steeds kennen voor breedbeeldtelevisies. Op dat goed in beeld te kunnen brengen heeft Netflix het originele formaat aangepast. Het zorgt er echter wel voor dat we nu een deel van het beeld missen. Rolling Stone meldt nu dat een aantal visuele grappen daardoor niet meer te zien zijn.

The Pothole

Dat probleem is vooral goed te zien tijdens de aflevering The Pothole (een gat) uit seizoen 8. In deze aflevering gaan Jerry Seinfeld en George Costanza op zoek naar de sleutels van laatstgenoemde. Als George aan het schreeuwen is tegen het gat, is deze niet te zien door de aanpassing aan het beeld.

Natuurlijk staat dit probleem niet op zichzelf. Meerdere streamingdiensten herkennen het probleem. Zo had Disney+ eerder al eens moeite met een aflevering van The Simpsons. Disney+ besloot toen om ook de originele aflevering met een 4:3 ratio toch te laten zien. De grote vraag is of Netflix ook voor deze oplossing gaat kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen