Jelle van Es
Jelle van Es Games 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Crimineel steelt voor fortuin aan Pokémon kaarten

Pokémon kaarten zijn al een tijdje erg hot. Zeker wanneer het om zeldzame exemplaren gaat, gaat er veel geld in om. En dat levert ook bepaalde risico’s op. Dat werd vorige week duidelijk in de Verenigde Staten.

Want in Forest Lake, wat ligt in de Amerikaanse Staat Minnesota werd op 10 februari een kraak gedaan. Dat meldt website Kotaku. En tijdens die overval werd er voor een klein fortuin aan Pokémon kaarten buit gemaakt.

Waardevolle Pokémon kaarten gestolen

De overval werd in de nacht gepleegd door een enkel persoon. Hij zou een buit hebben gemaakt die bestaat uit Pokémon kaarten en geld. De waarde van de buit is daarbij opvallend hoog. Er zou sprake zijn van een waarde van zo’n 250.000 dollar die is ontvreemd uit de Punch Out Gaming-winkel. Dit is een kleine winkel, die consumenten de mogelijkheid geeft om games en speelkaarten te kopen en te verkopen. En waarschijnlijk zouden vooral die kaarten er voor hebben gezorgd dat de inbreker er op af kwam. De winkel heeft wel beveiligingsbeelden gemaakt, maar nu het bijna tien dagen geleden is er nog niemand is opgepakt, zinkt de moed bij de mensen die zijn overvallen wel in de schoenen.

De inbreker zou via een gat in de muur naar binnen zijn gekomen. Daar zou hij vervolgens maar liefst twee uur hebben doorgebracht en de juiste Pokémon kaarten hebben bemachtigd. Blijkbaar wist hij wat hij moest scoren. Waarschijnlijk had hij ook een handlanger om aan de achterkant de spullen in te laden. Hoewel een deel van de buit verzekerd is, is het voor de eigenaar lastig om opnieuw te beginnen. Volgens Eric Johnson is het erg moeilijk om een collectie op te bouwen zoals ze hadden, omdat de zeldzaamheid van bepaalde kaarten alleen maar groter wordt.

De community wil helpen

Online is er veel liefde voor de winkel die is ontdaan van zijn Pokémon kaarten. Er zal de aankomende tijd extra opgelet worden wanneer bepaalde zeldzame kaarten worden aangeboden. Op die manier is het dus voor de overvaller lastiger om er daadwerkelijk geld mee te verdienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!