Elektrische fiets Velotric steelt de show met fantastische iPhone-functie

Elektrische fietsen Mark Hofman 19 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Velotric brengt binnenkort de Thunder 1 (ST) op de markt. Het is een droom voor iedere iPhone-gebruiker en Apple-fan. De elektrische fiets draagt namelijk een heerlijke functionaliteit met zich mee die boefjes buiten de deur moet houden. Of buiten de fiets, in dit geval…

Naast een hele reeks indrukwekkende specificaties is de elektrische fiets voorzien van een ingebouwde AirTag. Het maakt dus uitstekende verbinding met de Zoek mijn-functie van de iPhone, waardoor jij je e-bike altijd en overal terug kunt vinden. Ook als andere mensen er ‘per ongeluk’ mee vandoor zijn gegaan.

Elektrische fiets Velotric een must voor iPhone-gebruikers

Het stelen van een elektrische fiets is een gezellige activiteit die men in Nederland nog weleens uitvoert. Afgelopen jaar werden er alleen al 23.000 aangiftes gedaan van diefstal, wat drie keer zoveel is dan het jaar ervoor. Nu zijn er talloze gadgets om je gloednieuwe e-bike goed te beschermen, zoals we je eerder al vertelden. Maar het is best lekker als de oplossing gewoon in de fiets zelf zit.

Wat dat betreft is de nieuwe Velotric Thunder 1 een schot in de roos. De elektrische fiets is voorzien van ingebouwde GPS-tracking, zoals we dat bijvoorbeeld van de AirTag kennen. Dat voorbeeld halen we natuurlijk niet voor niets aan, want de Thunder 1 maakt verbinding met het Zoek Mijn-netwerk van je iPhone, iPad of Mac.

Iedereen met een iPhone heeft de applicatie standaard van Apple gekregen. Het is een tool om je Apple-producten, zoals de Apple Watch, in de gaten te houden. Je ziet hun locatie, kunt ze oproepen door middel van een geluidje of vergrendelen in het geval dat er iets gestolen is.

Ook machtig is de AirTag-functionaliteit waarmee je producten kunt tracken. Dat heeft te maken met de Ultra-wideband-technologie (UWB) die erin verwerkt zit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook navigeren naar je sleutelbos, portemonnee of rugzak.

Waar koop ik dit ding?

Goed. De elektrische fiets is dus een must-have voor mensen die gebruikmaken van het Apple-ecosysteem. Vooral een iPhone is handig, gezien je deze doorgaans altijd bij je hebt. Wanneer jij de e-bike dus even niet kunt vinden, is dit wel de makkelijkste manier om erachter te komen waar hij is.

Helaas is het echter wel zo dat Velotric de elektrische fiets nog niet op de Nederlandse markt uitbrengt. Consumenten uit de Verenigde Staten hebben meer geluk. Al helemaal omdat dit model voor de specificaties die het met zich meebrengt bijzonder betaalbaar is.

De Velotric Thunder 1 kost je namelijk 1799 dollar. Als wij dus hier in Nederland met z’n allen schreeuwen hoe graag we deze fiets willen hebben, kunnen we er misschien wel voor zorgen dat wij onze achterwerkjes er binnenkort ook op kunnen laten rusten.

Het intrigerende succesverhaal van de elektrische fiets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen