Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Crypto update: Prijs BTC en crypto vlak: ADA, Elon Musk en fraude update

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiΓ«le markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna volgt een update over de Cardano (ADA) prijs, zien we hoe Ripple (XRP)’s CTO uithaalt naar Elon Musk en delen we een fraude-alert.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto vlak

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 38.374,37 ($ 41.489,98). Dit is 0,48% hoger dan toen de markten gisteravond sloten en 1,37% hoger dan tijdens onze crypto update van maandag.

Ook bij de rest van de top 25 crypto lijkt de rust weergekeerd na de prijsstijging van de afgelopen dagen. Het grootste verlies is momenteel -2,49% voor Ripple (XRP). De grootste winst is met + 1,92% voor nieuwkomer Bonded Luna ((BLUNA). Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Zien we een crypto bull-uitbraak voor Cardano (ADA)

We zagen vanmiddag dat een bull-uitbraak voor Bitcoin (BTC) nog geen uitgemaakte zaak is. Voor Cardano (ADA) ligt dat volgens crypto analisten mogelijk anders.

Zij zien hoe de munt een zogenaamd ‘cup-and-handle’ pattern vormt. Ook de Relative Strength Index (RSI) neemt snel toe. In onderstaande video-analyse kun je de hele analyse bekijken.

Als de markt zich gedraagt zoals men op basis van deze analyse voorziet ligt er een koersstijging van 40% in zicht. Zoals altijd is er ook hier een maar…

Als de Cardano (ADA) prijs onder de $ 0,74 komt is het hierboven geschetste patroon verbroken en verwacht men een sterk bearish sentiment. De downside is daarbij met 30% bijna even groot als de te verwachten upside. Dit breekpunt is dus zeker een koers om te volgen al ligt de live Cardano (ADA) prijs daar met $ 0,941 nog een flink eind vandaan.

Ripple (XRP) CTO haalt keihard uit naar Elon Musk

Zoals we al eerder aangaven is het nog maar de vraag of Elon Musk met zijn bod op de aandelen ook eigenaar wordt van Twitter, maar hij schroomt niet om zijn visie te delen, uiteraard via het door hem geliefde medium.

Een van de bekende namen in crypto, David Schwartz (CTO bij Ripple), bevalt dit blijkbaar matig. Hij reageerde op diverse posts van Elon Musk. Zo beschuldigde Schwartz de tech-gigant ervan dat de overname van Twitter niet te doen is om vrijheid van meningsuiting, zoals Musk beweert, maar om politiek gewin.

Ook vindt hij de maatregelen die Elon Musk voorstelt om meer vrijheid te creΓ«ren niet goed.

Op Twitter ontstaat intussen een flinke discussie tussen de crypto-gemeenschappen die Γ³f Schwartz Γ³f Musk steunen. Waar Musk niet reageert laat Schwarz zich regelmatig commentaar ontvallen.Β Grove taal schuwt hij daarbij niet zoals we in deze reactie van Schwarz kunnen zien.

Uiteraard gaan wij niet mee in de discussie, maar we zien wel dat het de live Ripple (XRP) prijs, die nu op $ 0,757 staat, geen goed doet aangezien zij momenteel het meest verliest van de top 25 crypto.

Waarschuwing voor bekende crypto fraude in nieuw jasje, MetaMask onder vuur

Inmiddels zijn de telefoontjes van de ‘technische dienst’ van bedrijven als Apple en Google bij veel mensen wel bekend als een listige truc van scammers. Uiteraard worden scammers ook slimmer, dus combineren ze deze phishing met spoofing.

Dit betekent dat zij de connectie zodanig manipuleren dat het ID van de beller in jouw scherm toont dat je wΓ©l met het bonafide bedrijf te maken hebt, terwijl je nog steeds met oplichters in contact bent. Dit overkwam Dominic Iacovone, een investeerder in crypto en NFT’s. Hij negeerde de scam calls, maar nam op toen in zijn caller ID “Apple Inc.” verscheen. Daarna gebruikte men de oude truc. De oplichters vertelden dat er een probleem met zijn account was en dat hij via een code zijn identiteit moest bevestigen.

Door de melding in de caller-ID was hij niet argwanend en hij deed wat er gevraagd werd. Hierdoor kregen de oplichters toegang tot zijn iCloud en zijn MetaMask wallet. Schade? Zo’n GBP 499.000,- in crypto en NFT’s.

Dat de oplichters toegang kregen tot zijn MetaMask wallet was opmerkelijk, want daarvoor had men zijn “seed phrase” nodig. Zoals de bezitters van online wallets weten moet je die zo geheim mogelijk houden en mag je die zeker niet in een cloud bewaren.

Onderzoek leerde echter dat MetaMask zelf automatisch een back-up inclusief seed phrase op iCloud plaatst als je een wallet bij hen aanmaakt. Zonder in te gaan op de zaak van Iacovone heeft MetaMask inmiddels een veiligheidsupdate met instructies gedeeld via Twitter. Het is dus belangrijk deze instructies goed te bestuderen.

Het opvallende is dat MetaMask de mogelijkheid om commentaar te geven uit heeft gezet. Dat is niet onvoorstelbaar aangezien men inmiddels veel kritiek krijgt, zeker omdat Iacovone de media zoekt met het verhaal. Wij blijven de ontwikkelingen zeker volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onzeΒ WANT crypto-analysesΒ of de achtergrondartikelen enΒ vooruitblikken op de cryptomarktΒ enΒ Bitcoin. Uiteraard kun je ook deΒ live-koersen 24 uur per dag volgenΒ als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geΓ―nteresseerd in andere beleggingen? Dan is onzeΒ wekelijkse koersverwachtingΒ op maandagmorgen wellicht een leestip. β€œLet op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft πŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: Prijs BTC en crypto vlak: ADA, Elon Musk en fraude update
Sluiten