Cyber Monday: 5 Chromebooks met hoge kortingen

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 29 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie denkt dat al het kortingsgeweld over is na Black Friday, heeft het mis. Het is nu Cyber Monday met nog goedkopere Chromebooks.

Inmiddels is naast Black Friday ook Cyber Monday een traditie aan het worden in Nederland. Hierdoor zijn veel producten nog even net wat goedkoper. Voor jou zetten we een aantal interessante Chromebooks op een rijtje. Chromebooks zijn ideale budgetlaptops, waarbij je vooral gebruik maakt van de Cloud en het systeem draait op ChromeOS. Apps kun je dan ook alleen downloaden via de Google Play Store.

Acer 314

Wil je niet te veel aan een Chromebook uitgeven, dan is deze Acer een ideale keuze. Tijdens Black Friday is deze 35 procent goedkoper. Dit exemplaar heeft een IPS-scherm van 14 inch. Onder de motorkap zit een Intel Celeron Processor met een maximale snelheid van 2,6 GHz en heeft het een intern geheugen van 8GB. Aan de binnenkant zit een harde schijf van 64 GB, maar daarnaast heb je ook een jaar 100 GB in de cloud beschikbaar. Je scoort ‘m nu voor 279 euro.

Chromebook Acer
Een goedkoop alternatief. (Afbeelding: Acer)

Leonovo IdeaPad Flex 3

Deze Chromebook is de kleinste in onze lijst en heeft ook de kleinste prijs. Deze is nu 32 procent goedkoper en kost 239 euro. Doordat deze goedkoper en kleiner is, moet je het wel met mindere specs doen. Zo heeft deze een HD-scherm. Hij heeft dan wel weer een net wat snellere Intel Celeron processor dan die van Acer (max. 2,8 GHz).

Chromebook Lenovo
De kleinste (Afbeelding: Lenovo)

Asus Chromebook

Heb je liever een iets groter scherm? Dan is dit alternatief van Asus wellicht interessant. Deze Chromebook heeft een 15,6 inch Full HD-scherm. Helaas lever je net wat in qua prestaties op het model van Acer. Zo is de maximale snelheid van de processor met 2,4 GHz net wat slechter. Deze Chromebook haal je in huis voor 299 euro.

Asus
Asus. (Afbeelding: Asus)

HP Chromebook

Deze 14 inch Chromebook van HP zit in het duurdere segment. Normaal kost deze 749 euro, maar tijdens Cyber Monday kost deze 529 euro. Dit verschil zit ‘m vooral in de processor. Dit exemplaar heeft een Intel Core i5 die een flink hogere snelheid heeft (1,6 GHz en max. 4,2 Ghz). Ook heeft deze meer opslagcapaciteit (128 GB) en een betere videokaart dan de vorige exemplaren.

HP Chromebook
Aan de slag. (Afbeelding: HP)

Lenovo IdeaPad Flex 5

Deze Chromebook is net zoals HP wat duurder. Ook in deze vind je een Intel Core i5 processor en 128 GB geheugen. In tegenstelling tot die van HP is dit een SSD in plaats van Flash, wat betekent dat deze schijf net wat sneller is. Met 13,3 inch is deze net wat kleiner. Dus als je een kleine krachtpatser zoekt is dit een goede optie voor 599 euro.

Lenovo IdeaPad
De IdeaPad. (Afbeelding: Lenovo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen