Samsung voert veelbesproken feature officieel door voor smartphones

Ben je een fervent gebruiker van de Samsung-browser? Dan is het goed om te weten dat er een bètaversie beschikbaar is met nieuwe opties. Net zoals met elke bèta moet je er rekening mee houden dat de ervaring soms suboptimaal is. Er kunnen dus fouten optreden, maar daar tegenover staat dat je vroegtijdig toegang krijgt tot gloednieuwe functies.

Niet elke bèta-update is gelijk. Dit keer krijgen testers te maken met een relatief kleine update voor de populaire browser op Samsung-smartphones. Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe opties, dien je browserversie 16.0.2.15 te downloaden. Die versie van de applicatie rolt het bedrijf op dit moment uit naar alle testers.

Samsung-browser testen in bèta

De verandering die Samsung doorvoert, is hemels. De browser presenteert namelijk de url-balk niet meer aan de boven-, maar aan de onderkant. Dat betekent dat je niet meer moeilijk hoeft te doen met het verschuiven van je hand of smartphone om bij de balk te komen. Je tikt hem nu gewoon aan met je duim.

Samsung Galaxy A52 en A72
De Samsung Galaxy A52 en A72 (Afbeelding: Samsung)

Dit is van het kaliber ‘waarom hebben ze dit niet eerder gedaan?’. Andere populaire browsers voerden deze verandering ook al door. Zo biedt de Safari-browser op iOS de url-balk eveneens aan de onderkant aan. Aanvankelijk is het even wennen dat je wat ruimte onderaan het scherm mist, maar daar lig je geen nachten wakker van.

Niet de enige aanpassing

Dit is overigens niet de enige aanpassing die Samsung doorvoerde. De browser ondersteunt namelijk ook tabgroepen. Dat is nog zo’n handige optie waarvan we kunnen denken waarom dit zo lang heeft moeten duren. Door tabs te groeperen weet je veel sneller welke tab je nodig hebt wanneer je er veel open hebt staan.

Samsung introduceert Expert Raw: dé camera-app voor professionals

Daarnaast is er nog een experimentele functie toegevoegd: de prioriteitsverbinding over HTTPS. Daarmee krijg je meer controle over je privacy wanneer je de Samsung-browser op je smartphone gebruikt. Het is nog niet duidelijk wanneer al deze opties naar de openbare versie komen.

Sammobile

Reageer op artikel:
Samsung voert veelbesproken feature officieel door voor smartphones
Sluiten