Tesla: boodschap Elon Musk voor medewerkers is goed nieuws voor ons

Elektrische auto's Wesley Akkerman 29 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla-CEO Elon Musk bracht een boodschap uit voor alle medewerkers, waarin staat dat het team dit keer anders dan anders mag werken. Meestal is het zo dat heel het bedrijf op volle toeren draait aan het einde van een kwartaal. Het doel: zoveel mogelijk auto’s de deur uit krijgen. Maar nu pakt Musk het dus anders aan en dat lijkt voordelig te zijn voor consumenten.

Medewerkers van Tesla krijgen namelijk nu de opdracht om meer op de kosten te letten en niet zozeer op de levertijden. Dat klinkt misschien als een methode die averechts werkt, maar vergeet niet dat we nog steeds in tijden leven van onderdelentekorten en lange levertijden. De auto’s laten toch al langer op zich wachten.

Tesla pakt het anders aan

Dat Tesla-medewerkers nu een nieuwe focus hebben, staat in een brief die in handen is van CNBC. Ondanks het feit dat de elektrische auto’s allemaal langer op zich laten wachten, boert de automaker toch goed. De verkopen gaan erop vooruit, ook al weten klanten dus niet precies wanneer ze hun auto kunnen verwachten.

Tesla Model Y
De Model Y (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Ook is het zo dat Tesla meer auto’s leverde in 2021. In totaal bracht het bedrijf zo’n 500.000 elektrische auto’s naar klanten in 2020. Voor 2021 gaat de teller al voorbij de 627.000 voertuigen. In hoeverre dat aantal nog gaat stijgen, is nu dus niet duidelijk. Maar het lijkt erop dat de productie in vaart afneemt.

En het goede nieuws?

Een verlaagde autoproductie, hoe is dat precies goed nieuws? Nou, aangezien Tesla niet meer alles op alles zet om de auto’s de deur uit te krijgen, ontstaat er mogelijk een efficiëntere en stabielere leveringengolf. Het is dan dus niet zo dat er ineens heel veel auto’s geleverd worden, maar ze verlaten dan mogelijk wel op een consistent tempo de fabrieken.

Daarnaast kunnen we ons ook voorstellen dat dit fijn is voor de vele medewerkers van het bedrijf. Niet alleen de productiemedewerkers, maar ook de mensen die voor de afhandelingen zorgen. Al het werk wordt namelijk verspreid op deze manier, waardoor iedereen (hopelijk) een rustigere werkdag heeft bij Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNBC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen