Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 nov 2021

Opvallend: Battlefield 2042 nu al verslagen door Jan op de trekker

Battlefield 2042 is niet helemaal geworden wat het had moeten of kunnen zijn. Dat lees je onder andere in onze review. En je ziet het ook terug in het aantal spelers die de game spelen.

Op Steam kun je mooi zien hoeveel mensen er met een game losgaan. Nu wordt een game als Battlefield 2042 ook op andere platformen gespeeld dan Steam, maar toch is het opvallend dat er meer gamers losgaan met Farming Simulator 2022.

Battlefield 2042 legt het af tegen een trekker

Nu is het wel zo dat de Farming Simulator-reeks erg populair is. We kunnen er een beetje grapjes overmaken, maar elk nieuw deel verkoopt simpelweg enorm goed. Toch is het wel opvallend dat Battlefield 2042 zo snel na zijn release zijn meerdere moet erkennen in deze game. Waar de game van Electronic Arts op zijn maximum 105.397 spelers tegelijkertijd online had, daar waren er 105.636 spelers die Farming Simulator aan het spelen waren. In de onderstaande tweet zie je hoe het er voor staat.

De lancering van Battlefield 2042 is dus erg rommelig. Naast reviews die ietwat tegenvallen, zie je dus ook dat de community niet zo enthousiast is. Zo vind je op social media heel wat negatieve reacties over de game, maar heb je dus ook deze tegenvallende cijfers van de spelers die het spelen. Ook zie je dat er dus op dagelijkse basis minder goede cijfers zijn voor de shooter van Electronic Arts. Kortom, het gaat niet helemaal lekker.

Farming Simulator 2022
Farming Simulator 2022 (Afbeelding: Koch Media)

Kan het nog gefixt worden?

Het is natuurlijk de vraag of het tij nog gekeerd kan worden. Op dit moment zijn er dus heel wat problemen met de game. Er zijn gelukkig wel wat fixes uitgestuurd. Maar het is vooral de basis die problemen heeft. Hopelijk kan de ontwikkelaar daar uiteindelijk nog iets aan gaan doen.

Battlefield 2042: potentiële topgame schiet met losse flodders

Reageer op artikel:
Opvallend: Battlefield 2042 nu al verslagen door Jan op de trekker
Sluiten