Samsung wil opvouwbare telefoons steviger en goedkoper maken in 2022

Smartphones Wesley Akkerman 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy Z Fold en Flip leggen het bedrijf geen windeieren. Daarom breidt de fabrikant de plannen voor opvouwbare apparaten uit. Niet alleen is de Zuid-Koreaanse fabrikant voornemens de huidige smartphones te verbeteren, ook kunnen we mogelijk nieuwe modellen verwachten. En ja, ook die vouw je dan op.

In de nabije toekomst wil Samsung de Galaxy Z Fold- en Z Flip duurzamer maken. Dat betekent dat de smartphones steviger worden en dus langer meegaan, omdat ze minder snel kapotgaan. Onder meer de scharnieren en het ultradunne glaslaagje dat het bedrijf gebruikt gaan op de schop en worden verbeterd, aldus Android Community.

Samsung werkt hard aan opvouwbare devices

Hoe ze precies verbeterd worden, is niet duidelijk. Wel moeten de aanpassingen ervoor zorgen dat de smartphones ietwat goedkoper worden. Daarnaast spreken geruchtenmakers over nieuw soort opvouwbare apparaten waar Samsung mogelijk aan werkt. Denk dan aan een tablet en een laptop (ja, die technisch gezien al opvouwbaar is).

Samsung Galaxy Z Flip design
De Samsung Galaxy Z Flip (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Onduidelijk is nog hoe die apparaten er dan precies uit komen te zien. We kunnen ons voorstellen dat dit grotere versies worden van de Samsung Galaxy Z Fold, bijvoorbeeld. Dat lijkt logisch voor een tablet, maar een laptop is natuurlijk een ander verhaal. Dat apparaat heeft standaard een toetsenbord aan boord.

Maar wacht, er is meer

Tot slot wordt er gesproken over een laptop met een glijmechanisme. Dit moet een hybride laptop worden. Wat er precies glijdt, is niet duidelijk. Maar waarschijnlijk glijdt het scherm ergens in, bijvoorbeeld onder het toetsenbord. Details zijn momenteel schaars, dus we proberen ook maar de gaten in te vullen op dit moment.

Ondanks de wereldwijde chip- en onderdelentekorten, presteren de Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 behoorlijk goed. Dat betekent dat we dus sowieso opvolgers kunnen verwachten en dat het bedrijf kijkt naar uitbreiding van het opvouwbare portfolio. Wellicht krijgen we dus ook apparaten met een glijmechanisme te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Community

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen