Deze elektrische auto van Mercedes heeft een actieradius van 1000km

Elektrische auto's Mark Hofman 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Benz heeft een voorproefje gegeven van zijn meest efficiënte elektrische auto tot nu toe. De VISION EQXX, zoals het voertuig heet, beschikt over een maximaal bereik van 1000 kilometer op een volle accu.

Met het nieuwe model, dat op 3 januari 2022 daadwerkelijk het daglicht zal zien, weet Mercedes de elektrische auto naar een hoger niveau te tillen.

De elektrische auto van Mercedes-Benz

Met de Mercedes-Benz VISION EQXX test de autofabrikant een nieuwe technologie waar het eerder al over sprak. Destijds werd er gedacht aan een actieradius van 1200 kilometer, maar dat is uiteindelijk terug geschaald naar 1000 kilometer. Dat maakt de elektrische auto op dit gebied iets minder imposant dan gedacht, maar is daardoor niet minder indrukwekkend.

De introductie van de nieuwe VISION EQXX hoort bij het nieuwe plan van Mercedes-Benz. In dat plan staat dat het bedrijf tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto’s op de markt brengt. De aankondiging van deze week, die je hieronder nog eens kunt bekijken, is slechts een voorproefje op dit nieuwe model. Zoals gezegd wordt de auto op 3 januari 2022 pas onthuld.

Met dit nieuwe model is het natuurlijk de bedoeling om het grootste probleem van elektrische rijden te tackelen. De markt ontwikkelt zich razendsnel en de actieradius is inmiddels al een heel stuk beter ten op zichten van een aantal jaar geleden. Maar het is nog steeds het onderdeel dat het gigantische succes in de weg staat. Met deze ontwikkeling kan daar dus een einde aan worden gemaakt.

Apple maakt ook stappen

Naast gevestigde autofabrikanten als Mercedes, BMW en Hyundai, maken ook techbedrijven de overstap. Zo gaat het gerucht dat Project Titan van Apple in 2025 afgerond is. Het bedrijf uit Cupertino werkt volgens vele geruchten al jaren aan de zogeheten Apple Car. Dat is niet alleen een elektrische auto van het bedrijf, maar een die volledig zelf kan rijden.

Apple wil zelfrijdende elektrische auto vanaf 2025 op de markt hebben

Wil je meer weten over de elektrische auto van Apple? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen