Cyber Monday is het moment om die Xbox Series X op de kop te tikken

Deals Mark Hofman 27 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Wie al een tijdje aan het sparen is voor een nieuwe Xbox Series X kan vandaag zijn slag slaan. Tijdens Cyber Monday is de console goedkoper dan hij in de afgelopen zes maanden is geweest.

Nadat we eerder vandaag blij werden van een lading games voor de PlayStation 5, is er voor fans van Xbox dus ook iets te vinden tijdens Cyber Monday. Het enige verschil is dat het dit keer de console is die gepaard gaat met flinke korting.

Cyber Monday: de Xbox Series X

Net als de PlayStation 5 luidt de Xbox Series X de volgende generatie gaming in. Met ondersteuning van 120 frames per seconde en een 4k-resolutie speel jij games tegenwoordig op hoge kwaliteit.

De Series X gaat gepaard met een krankzinnige rekenkracht (12 teraflops), is klaar voor de stap naar 8K en heeft aardig wat opslagcapaciteit te bieden. Het model dat tijdens Cyber Monday van korting wordt voorzien heeft 1TB.

Xbox, Xbox Series S, broodrooster
Dit is dus die Xbox Series X koelkast. (Afbeelding: Xbox)

Het kopen van een dergelijke console is zeker geen goedkoop geintje, maar tegelijkertijd wel echt de moeite waard. Wie een beetje gek is op games en wil blijven meedoen met de titels die verschijnen, wil de stap toch een keer zetten.

Of dit je beste kans is, kunnen we natuurlijk niet voor je bepalen, maar de korting tijdens Cyber Monday is wel lekker. Waar de Xbox Series X je doorgaans 539 euro kan kosten, betaal je nu 414 euro. Een behoorlijk verschil, als je het ons vraagt.

Game Pass zorgt voor een nieuw gevecht

Hoewel er natuurlijk een hoop games los beschikbaar zijn, is het Game Pass die de keuze voor de Xbox Series X interessant maakt. Dit abonnement geeft je toegang tot een gigantische bibliotheek aan games.

Het gaat hierbij niet alleen om oudere titels, maar in sommige gevallen ook gloednieuwe titels. Starfield, een van de beste games van het jaar, verscheen bijvoorbeeld op de eerste dag van release al op de dienst.

Xbox Game Pass wil Netflix en volgen voor gratis-abonnementen
Game Pass op een Samsung tv. (Afbeelding: Samsung)

Wie echt alles uit het abonnement wil halen, kan voor Ultimate kiezen. Voor 14,99 euro per maand krijg je toegang tot het aanbod, exclusieve voordelen en speel je online met vrienden. Wil je alleen dat laatste doen, dan ben je met je Xbox Series X 6,99 euro per maand kwijt.

Twijfel je trouwens nog tussen de Series X en de PlayStation 5? Het is goed om te weten dat beide consoles voordelen hebben, maar ook dat die voordelen kunnen veranderen. Zo zijn onderstaande exclusieve games inmiddels ook op Game Pass te spelen:

4 exclusieve PlayStation 5 titels die je nu gewoon op je Xbox speelt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen