Cyberpunk 2077 op next-gen? Dit is wanneer het gaat gebeuren

Games Jelle van Es 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Eind 2020 moest Cyberpunk 2077 de game van het jaar worden. Maar dat bleek toch niet helemaal zo te zijn. De game werkte niet zoals het moest, wat voornamelijk te maken had met het feit dat de spelcomputers waarop de game uitkwam niet krachtig genoeg waren.

Daarom was het de hoop dat de next-gen versie van Cyberpunk 2077 snel uit zou komen, zodat je hem goed kon spelen op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Maar die werd uitgesteld. Gelukkig laat de ontwikkelaar nu weten wanneer de game wel uitkomt.

Cyberpunk 2077 komt naar next-gen

In een persbericht ging de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077 in op de financiële resultaten van het bedrijf. Die waren allemaal iets minder hoog dan verwacht, wat vooral te maken heeft met de kosten voor de verdere ontwikkeling van de game. Want het is nog altijd niet best. Er wordt nog altijd gewerkt aan updates voor de game. En in het persbericht wordt gesteld dat de next-gen versie van de game gepland staat voor het eerste kwartaal van 2022. Dan worden ook de updates voor de bestaande versie uitgerold.

Waarom ik binnenkort weer met Skyrim en Cyberpunk ga beginnen
Cyberpunk 2077 (Afbeelding: CD Projekt)

Naast de next-gen versie van Cyberpunk 2077, wordt er ook nog gewerkt aan een next-gen versie van The Witcher 3. Ook deze heeft een datum gekregen. Hij staat nu gepland voor het tweede kwartaal van 2022. Als het goed is kun je die versies gratis upgraden wanneer je de digitale versies van de game hebt. Daarnaast heeft het bedrijf laten weten dat er voorzichtig gewerkt wordt aan toekomstige projecten. Digital Scapes en The Molasses Flood zijn twee studios die onder CD Projekt vallen en nu zouden werken aan games gebaseerd op de IP’s van het bedrijf. Wat we daar precies onder moeten verstaan, dat is niet helemaal duidelijk.

Voorlopig niet gratis

Naar aanleiding van de presentatie van de financiële cijfers werd er ook een gesprek gevoerd met investeerders. Daarbij werd de vraag gesteld of een game als Cyberpunk 2077 in de nabije toekomst zou worden toegevoegd aan de Xbox Game Pass of PlayStation Now, zodat consumenten ze gratis konden spelen. Daar zijn helaas geen plannen voor, dus voorlopig moet je gewoon betalen als je de game wil spelen.

Cyberpunk 2077 op de PlayStation 5 spelen? Nog even wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen