5 redenen waarom een Dash Cam een betere aanschaf is dan je denkt

Gadgets Mark Hofman 12 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Wie denkt aan een Dash Cam denkt, net als ons, waarschijnlijk aan de hilarische video’s die afkomstig zijn uit Rusland. Toch heeft de gadget natuurlijk heel veel meer te bieden dan dat. Maar waarom zou jij er eentje aan moeten schaffen?

In dit artikel proberen we je het antwoord te geven op die vraag. We zetten 5 redenen op een rij waarom wij denken dat het aanschaffen van een Dash Cam een beter idee is dan je misschien denkt.

Dash Cam: 5 redenen om er eentje aan te schaffen

De Dash Cam is geen gadget waar wij op de redactie veel ervaring mee hebben. Daarom waren we des te enthousiaster toen Mio de nieuwe MiVue 866 naar ons toestuurde om deze eens te testen. Onze expertise is misschien niet heel groot op dit gebied, maar we hebben dankzij dit handige model wel geleerd wat je nu precies aan zo’n Dash Cam hebt.

Om je mee te nemen in onze bevindingen hebben we vijf redenen voor je op een rij gezet waarom jij er eentje aan zou moeten schaffen.

#1 Veiligheid voor alles!

Wie zich op de weg begeeft weet dat veiligheid voor alles komt. Iets dat met een Dash Cam aan boord makkelijker te behalen is dan wanneer dat niet het geval is. Er gebeurt een hoop onderweg en met de gedachte dat al je bewegingen, parkeeracties en foutjes gewoon vastgelegd worden geeft best wel wat rust.

Daarbij is een Dash Cam natuurlijk een fantastisch middel om jezelf te weren tegen criminaliteit en vandalisme. Je voorkomt het er misschien niet mee, maar de acties die volgen zijn een heel stuk makkelijker.

Mio MiVue 866 Dash Cam
Hou de boel in de gaten! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Schiet geweldige beelden van je roadtrip

Wie regelmatig de auto pakt om prachtige reizen te maken heeft waarschijnlijk geheugenkaartjes vol staan met prachtige beelden. Maar wie zijn roadtrip echt goed vast wil leggen kan dat het beste doen met een Dash Cam. Ondanks het feit ritjes door bergen of prachtige landschappen in het echt natuurlijk veel leuker zijn, ben je ondertussen wel gebonden aan de verantwoordelijkheden die bestuurders met zich meedragen. Het zou dus zomaar zijn dat je onderweg iets gemist hebt. Gelukkig is het met een Dash Cam mogelijk om deze beelden gewoon terug te kijken.

#3 Leg ongelukken vast met je Dash Cam

Autorijden is een van de heerlijkste dingen die er is. Althans, dat vinden wij dan. Maar helaas is het wel zo dat het niet altijd goed kan gaan op de weg. Ongelukken zijn dagelijkse kost in ons land en het is wat dat betreft wel fijn om een Dash Cam aan boord te hebben. Of dit nu is om je eigen ongeluk te onderzoeken of dat van een ander: het zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat. En dat is na een ongeluk meestal wel zo fijn.

Met de beelden die je Dash Cam gemaakt heeft is het namelijk mogelijk om je ongeluk terug te kijken. Misschien niet iets waar je op zit te wachten, maar wel zo prettig voor al het verzekeringswerk dat erbij komt kijken.

Mio MiVue 866 Dash Cam
Veilig op de weg! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Maak unieke foto’s!

Naast het feit dat je een toffe roadtrip kunt vastleggen in een video, is het natuurlijk ook mogelijk om prachtige foto’s te maken. Foto’s die je normaal gesproken nooit gemaakt zal hebben. Het zorgt er in ieder geval voor dat je fotoboek voorzien is van een aantal hele unieke plaatjes.

#5 Scoor op YouTube met je Dash Cam

We kunnen het bijna niet anders dan dat we eindigen met de associatie waar we deze lijst mee begonnen. De Dash Cam is vooral bekend door de hilarische filmpjes die op YouTube en Dumpert te vinden zijn. Mocht de bovenstaande redenen je aan het twijfelen gebracht hebben, dan zal dit misschien de doorslag kunnen zijn. Wie altijd al eens een hit wilde scoren op YouTube, kan net zo goed een Dash Cam aanschaffen. Want laten we eerlijk zijn: er gebeuren een hoop gekke dingen onderweg en dan kan je ze maar beter vastleggen.

Mio MiVue 866 Dash Cam

Zoals gezegd hebben we van de Mio de nieuwe MiVue 866 Dash Cam gekregen. We zijn zeker geen specialisten op het gebied van deze gadget, maar kunnen wel stellen dat je hier al bestuurder best wel veel voordeel uit kunt halen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om beelden te schieten in een HD-resolutie van 1080P met 60 frames per seconde, zit er GPS in het apparaat om je routes te volgen en krijg je waarschuwingen voor flitspalen en trajectcontroles. Met dank aan de NightVision schiet je ook in de avonduren helderen beelden en staat de app voor zowel iOS als Android je uitstekend bij.

De Mio MiVue 866 kost €199,99 en meer informatie vind je op de website van Mio!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen