Hoe je data redt op je telefoon als-ie kapot gaat

Uncategorized Malou van Oosterhoud 24 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

Op een bepaald punt overkomt het ons allemaal: je telefoon is kapot. Waterschade, een kapot scherm, een error. Al je foto’s, nummers en data ben je in één klap kwijt. Wat een drama. Toch zijn er manieren om die data (op eigen risico) terug te krijgen.

Plons

Eerder deelden we al een artikel hoe je waterschade kunt oplossen en nu kun je deze stappen volgen om niet alleen je telefoon maar ook je data te redden.

  • 1. Zet je telefoon uit.
  • 2. Verwijder zaken als je hoesje en nog belangrijker: je simkaart.
  • 3. Droog je telefoon goed af met een handdoek.
  • 4. Zet hem NIET aan.
  • 5. Ga naar een telefoon professional (een echte, niet je buurman).
  • 6. De professional zorgt dat je weer toegang hebt tot je data.

[/accordion]

Als je een Android-apparaat hebt dan heb je geluk. Daar kun je de SD-kaart zelf verwijderen en in je laptop of computer pluggen. Zo zet je gemakkelijk en snel al je data over. De SD-kaart saves the day! Google op ‘remove SD card from (jouw telefoon)’ en je vindt precies hoe je dit klusje aanpakt. De SD-kaart is sowieso van vele markten thuis, je kunt er bijvoorbeeld oude camera’s Wifi-functionaliteit mee geven.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Vallen, opstaan en weer data

Zit je net even niet op te letten, valt je telefoon uit je handen. Op de grond. Met het scherm naar beneden. Je houdt je hart vast, draait ‘m om en…één grote ravage. Van je mooie scherm is niets over. Sommige mensen vinden deze oorlogswonden prima en blijven er mee rond lopen. De meesten kiezen er echter voor om het scherm te vervangen. Werkt je touchscreen op je scherm niet meer? Met een USB OTG-kabel lukt het alsnog om in je telefoon te komen. Aan de USB OTG-kabel kun je namelijk een muis bevestigen. Het ziet er een beetje stom uit, maar het werkt wel! Heb jij alleen een paar krassen op je scherm? Dan kun je ook kijken of de krassen op deze manier kosteloos kunt verwijderen.

I’m coming home

Eén van de nadelen van de iPhone is de gevoelige thuisknop (homebutton). Alsof Apple zich daar ook bewust van is hebben ze de AssistiveTouch-functie erop gezet. Wist je trouwens dat ze in China de voorkeur geven aan AssistiveTouch? Om deze functie te activeren doe je het volgende:

[accordion title=”AssistiveTouch activeren”]

  • 1. Ga naar je Instellingen.
  • 2. Kies Algemeen.
  • 3. Dan Toegankelijkheid.
  • 4. Kies dan onder het kopje interactie de AssistiveTouch.
  • 5. Zet ‘m aan.
  • 6. AssistiveTouch staat nu op je telefoon.

[/accordion]

AssistiveTouch werkt trouwens ook als je vergrendelknop vast zit. Dan klik je op AssistiveTouch (klik kopje apparaat en dan vergrendelscherm).

Andere oplossingen

Als geen van deze opties je heeft kunnen helpen met je probleem dan is er nog iets wat je kunt doen: een data recovery programma kopen voor je telefoon. Voorbeelden daarvan zijn ‘Enigma Recovery’, ‘Dr Fone’ en ‘iMobie’. Je installeert deze programma’s op je computer en koppelt je telefoon. Daarna zullen deze programma’s al je gegevens uit de interne database van je telefoon halen en op je computer opslaan.

Goor

Recent is gebleken dat je beter een wc-bril kunt likken dan je eigen telefoon. Zoveel bacteriën zitten er op. Ben je nog niet aan de slag gegaan om je handy schoon te houden? Begin daar dan mee ouwe smeerpijp! Met deze tips shinet jouw telefoon straks weer als nooit te voren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lifehack

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen